«

»

Diprophost allergiára?

Helyettesítettem épp, amikor egy fiatalember beállított, és az allergia-injekcióját kérte. Ez már nem az első alkalom volt, hogy belefutottam ilyesmibe. Az interneten külön Diprophos-fórumok nyíltak, ahol a betegek elégedetten számolnak be az innen-onnan kikönyörgött vagy egészségügyis ismerős által kórházi osztályról „szerzett” csodaszer hatásairól, amivel az egész szezont kihúzzák.

Olyannyira, hogy hirtelen el is bizonytalanodtam, hogy valamit rosszul tudok, úgyhogy gyorsan megkérdeztem egy szakembert.

Lássuk mit mond az allergológus.

Dr. Kadocsa Editet, a Szegedi Tudományegyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinikájának docensét, a Magyar Fül-Orr-Gégeorvosok Egyesületének vezetőségi tagját kérdeztem a diprophosról:

„A Dipro­phos adása allergiás nátha esetében semmilyen körülmények között nem lehet indokolt. Amennyiben a betegnek nagyon súlyos, munkaképtelenséget, alvászavart okozó panaszai vannak, és a hagyományos,  lépcsőzetes kezelés kudarcot vall, akkor legfeljebb néhány napig (3-5 nap) szteroidtabletta adása jöhet szóba napi egyszeri reggeli adagban. A betegnek meg kell magyarázni, hogy a depó-szteroid három-négy hétig hat, de nem tudjuk az esetleges mellékhatások miatt leállítani, és általában nincs is szükség ilyen hosszú kezelésre”

A Dipro­phos

számos autoimmun betegségben és gyulladásban használatos, tehát a maga helyén jó és hatékony szer lehet, ám nem véletlenül vényköteles: alkalmazásának módját, adagját és idejét csakúgy, mint az összes többi szteroid esetén, orvos dönti el. A szteroidok mellékhatásai között szerepel a csontritkulás, a magas vérnyomás, a cukoranyagcsere felborulása, gyomor-, bélrendszeri tünetek, menstruációs zavarok, illetve a csökkent ellenállóképesség.

A docens asszony továbbá felhívta a figyelmet az orröblítés fontosságára (egyszerű tengervizes orrspray-vel), illetve Rhinolight kezelésre, mely magyar világszabadalom. A Rhinolight speciális összetételű fény (5 százalék UV-B, 25 százalék UV-A és 70 százalék látható fény), mely klinikai vizsgálatokkal igazoltan alkalmas a túlérzékenységi reakció csökkentésére, és orrban is használható.

Figyelem, ennek a cikknek létezik egy folytatása is, részben az alábbi kommentekre reagálva. Katt ide!

Szerző: Ipolyi-Topál Gitta

Szia! Gitta vagyok, a HáziorvosBlog szülőanyja, orvos, önjelölt egészségkultúra-fejlesztő. Ez a blog azért jött létre, hogy közérthetően adjon át az egészségeddel kapcsolatos információkat. Kövesd Facebookon is!

30 comments

1 ping

Skip to comment form

 1. Jó bejegyzés. Vannak ismerőseim akik gondolkodnak diprophoson, de majd akkor mondom nekik

 2. Agy

  Aki nem alszik hetekig, nem kap levegőt és egyszerűen létezni sem tud a tetves parlagfű allergia miatt,az szarik a mellékhatásokra,ha egyetlen injekcióval meg tudja oldani a hetekig tartó gyötrődését.
  “A betegnek meg kell magyarázni, hogy a depó-szteroid három-négy hétig hat…”ez e lényeg, beadják, egy óra múlva kutya bajod és a hatás hetekig tart.
  A homeopátiás baromságok meg humbug, kidobsz egy csomó pénzt és ugyanolyan rosszul érzed magad.

  1. Eva

   Teljesen egyetértek veled. 2004-óta szenvedek a parlagfű allergia miatt minden nyáron. Mostanában évente másképp jönnek a tünetek. Tavaly pl tiszta hólyagos ekcémás volt a kezem lábam. Vastagon jött le a bőröm. Élni sem volt kedvem az iszonyú viszketes és fájdalom miatt. Ez az év most meg a légúti panaszoké. Zsebkenő a barátom. Az egész arcom fáj már az állandó orrfolyástól, orrdugulástól. Egész nap tüsszögök, köhögök, aludni sem tudok. Megtudom erősíteni, hogy ezek a csodabogyók, anthisztaminos gyógyszerek semmit sem hatnak. Még az orr öblögetés sem segít. Utálom a telet, de már várom az első fagyot. 2 hónapja szinte aludni sem tudok. Lassan már létezni sem.

 3. Orsi

  Én tavaly kaptam egy diprophost, mert idegbecsípődés + gyulladás volt a derekamban. Egy nap alatt lehúzta a gyulladást, plusz azonnal elmúlt a parlagfű allergia plusz hetekig olyan sima volt az arcom, mint egy kisbabáé… :))

 4. bg

  Én is beadattam pár napja. Tünetek elmúltak. Végre úgy 90%-os a komfortérzetem. Már 3 hete szenvedek. Ami jó volt tavaly (xyzal) idén semmit nem ért. Megittam vagy 6 db vibrocil orrcseppet. Helyén kell kezelni és kész. Az olvastam més fórumon, ha egy adagot adsz be, nem jelentkeznek a mellékhatások. A vibrociltól már szétment a nyálkahártyám. Ha meg nem volt nem aludtam.
  Nekem ez az egy injekció megéri.

 5. pegaso

  Mindenki menjen a picsába aki a diprophos mellékhatásaival rémisztgeti az embereket. Én 6 éves korom óta allergiás vagyok, most 32 vagyok. A fél vesémet odaadnám ha örökre megszüntethetném! Aki mást mond az csak tüsszög a virágportól, nem pedig allergiás! Évi egy injekciótól egy egyébként egészséges embernek a világon semmi baja se lesz.

 6. Morgo

  Én 20 éve kínlódok az allergiával. Illetve 3éve már nem kínlódok, mert 2008 óta augusztus közepe körül, amikor már erősen érzem a parlagfű szezont, beadatok egy Diprophost. Ettől egy teljes hónapra majdnem teljesen tünetmentes vagyok, és nincs semmilyen mellékhatás. Mint előttem is írták, évi egy injekcióról beszélünk, nem folyamatos kúráról.

 7. Eszter

  Sziasztok!

  Szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani a csalánteát. Napi 1 litert kell belőle, de megéri. Ha vki szorgalmasan issza, teljesen elmúlik tőle az allergiája, ezt az apósom tanúsíthatja. Neki is nagyon erős szénanáthája volt, teljesen bedagadtak tőle a szemei, meg minden. Neki ugyan hónapokig tartott, mire teljesen elmúlt, de mostmár abszolút nem szenved tőle.
  Másrészt olcsóbb, mint sok gyógyszer (időnként a kertből is beszerezhető) és természetes. Nincsenek mellékhatásai és másra is jó pl. jó vértisztító és a koleszterint is beállítja.

 8. Földiné Csúcs Mária

  Az igaz, hogy évi egy injekcióról beszélünk. Kérdem én vajon ez a lóadag gyógyszer nem káros? Persze mindenkinek saját döntése, az, hogy meddig akar élni. Az már viszont nem, hogy a TB.-t nem a gyógyszergyárak meggazdagodása miatt fizetjük. És igazán a pozitív hatást Ők érik el.
  Tény sokan vagyunk a földön, és már nem tud ennyi embert eltartani. Tehát jobb ha minél több ember meghal. Mindenki aki megakar halni sokan azt mondják engedni kell. Sok elkeseredett embertől hallottam már ezt, aki olyan életvitelt él, egészséges megválogatott forrásból származót. Nem eszik gyors, agyon vegyszerezett előkészített kaját, mellőzi a cukrot, az édes löttyöket, alkoholt, cigarettát, stb.,És tetemes járulékokat fizet, hogy ne az Ő pénzéből tömjék a gyógyszeripart. Hanem vagy kényszerítsék rá, a betegeket az egészséges életmódra, ha ez nem megy fizettessék ki velük a költségeket. Majd akkor nem állnának sorba egy szuriért, hanem egészségesen élnének.
  A kedves szülők pedig azt teszik helyesen, ha nem adnak édességet, édes löttyöket, cukros kaját,stb. a gyereknek, mert allergiássá válik, és azt már nem a szülő fizeti. A gyerek szenved, a közös fizet.
  Nos leírtam olyan 55 – 60. éves emberek véleményét, akik ledolgozták az életüket, betegállomány, betegség nélkül. A gyerekeiket szintén így nevelték, és Ők is sokan már 10 – 15 – 20. éve hasonlóan betegség nélkül dolgoznak. Fizetve a sok járulékot, azért, hogy a legtöbbet ártó ágazat profitja hatalmas legyen.
  NINCS AZ A BETEGSÉG AMIT A GYÓGYNÖVÉNYEKKEL NE LEHETNE MEGGYÓGYÍTANI. Persze akarat is kell hozzá.

  1. attila

   baromság amit írsz…5éve kezdtem gyógynövényekkel foglalkozni,szinte mondet ismerem,ismerem szabó gyuri bácsit is…még nagy dózisban sem szünettik meg az allergiát akármennyit iszol belőlük,persze nagyon jók ehhez nem fér kétség..DE van amikor csak egy csodagyógyszer segíthet és ez az…

  2. Krisztián

   Kedves Mária!

   Hülyeségeket ír, és a cikkíró is….mert, akik durva rohamokkal küzd, azok tudják, hogy csak az injekció segít.
   Majd, ha teljesen tünetmentes leszek akkor bármikor iszom gyógyteát, (alapból is iszom), de nem segített….erős rohammal rendelkezőknek nem segít.
   Durva rohamaim voltak, sem aludni sem enni, sem dolgozni nem tudtam. (ne élje át soha) – (se a cikkíró)
   4 éve kapom az injekciót…emlékszem az elsőre, amikor beadták. kijöttem az orvostól és rám jött megint a roham, az orrom csípett, éreztem tüsszögni fogok.
   Nem történt meg, éreztem, ahogy visszahúzódik…. végre végigéltem a nyarat, ahogy szeretem.
   2 kis adagot kapok, egyet, áprilisban, egyet pedig augusztusban.
   A háziorvosom elmondta, nagy a veszélye, hogy hozzászokik a szervezet egy idő után az injekcióhoz, és bizonyosfajta rezisztencia alakul ki….tehát nem fog hatni.
   Egyenlőre még nem tartunk ott 4. éve kapom.
   Tehát, normális háziorvossal, igenis hasznos….amíg fel nem találják a teljesen egészségre nem káros, csoda gyógyteát…de ilyen nincs még.
   Akik durva rohamoktól szenvednek tudják..
   Másfelől, igen…minden kortikus szteroidnak van mellékhatása ez igaz, főleg, ha ellenőrizetlen adagokban adják.
   Szóval, az injekció hatásos, és még 1x….kis hasonlattal élve…. mennék én vízlebontású autóval, ha, ilyen lenne, de nincs 1 kocsi sem ami vízzel megy (pedig lehetne)..így kénytelen vagyok benzint tankolni egyenlőre…amíg nem tudok teljesen elektromos kocsit venni.

 9. Aliz

  Sziasztok!

  Én több mintt 20 éve szenvedek allergiában.Az évek során több féle allergia gyógyszert kiprobáltam.Csak a sok pénzt fizettem ki de hatása nem volt.Tavaly már ott tartottam,hogy kétféle gyógyszert kaptam egyet reggelre egyet estére és ez sem volt elég.Kaptam szipkát fulladásra kaptam orsprayt és a kétféle gyógyszert.Mivel nem volt elég ezért napközben is bevettem egyet,de hiába.Csak a sok pénzt fizettem ki .Tegnap mivel nagyon begyulladt a szemem, mert nagyon megdörzsöltem árpa nött rá ezért irtak fel 2 féle szemcseppet egy krémet egy tablettát mindezt 3600 ft.ért.És ekkor hallottam erröl az injekcióról és szereztem belőle 360 ft-ért egy apullát.Látjátok arányt, hát ezért nem ajánlják senkinek!!!Mert nem mindegy hogy a kedves beteg havi szinten több ezer forintot fizet ki gyógyszerre vagy egyszer beadatja és nincs semmi baja.De akkor hol a haszon?A mellékhatásokról meg annyit, hogy amikor a mezei kenyérbe több az adalék mint a liszt meg a sok E 471 meg E 300 akkor nem a gyógyszerek mellékhatásaitól kellene félni.Az egészsége életmódról meg annyit, hogy az én nagyapám felkellt reggel megivott egy kupica pálinkát a földeken dolgozott kolbászt és szallonnát evett mégis 80 éves volt mikor meghalt,Az anyukám annyira odafigyelt hogy mit eszik hogy amikor egy időben azt mondák hogy nem egészséges a sok tojás ő egyáltalán nem evett tojást.Nagyon sok csalán és más természetes teát ivott nem dohányzott nem ivott mégis 60 évesen meghalt vastagbélrákban.

 10. Joe

  A sok szakképzett allergológusnak (akik még egyetlen allergiás beteget nem tudtak meggyógyítani, csak mázsaszám fölírni az újabb és újabb hatástalan és méregdrága gyógyszert) és egészséges életmóddal okosítóknak mondanám el azt, hogy 10 éve heti 4 alkalommal sportolok, nem eszem szemét kaját nem iszom szemét italt, odafigyelek magamra. Nincs is semmi bajom, csak már vagy 8 éve kínlódom az allergiától, tavasszal a repce készít ki, nyáron meg a parlagfű és a feketeüröm. Nincs a piacon olyan gyógyszer, szemcsepp, orrspray amit ki ne próbáltam volna. És semmi, de semmi nem segít.
  Én még nem próbáltam a Diprophost, csak a nővérem, neki szinte azonnal hatott.
  De én is tervezem a héten, mert elég durva életminőség romlás az, amikor napi 10-12 órán át be van dugulva az ember orra, ha éppen nincs akkor megállás nélkül fújni kell. Kivakarom a szemem, az orromhoz nem lehet hozzáérni mert tüsszögési rohamot kapok, viszket a szájpadlásom, és még a fülem is. Mindez egyszerre, július közepétől majd októberig.
  Ezek után ha egy orvos nekem előadja, hogy veszélyes az injekció, mert mellékhatásai lehetnek, akkor kérdem én, mennyire egészséges hónapokig gyógyszert szedni, vegyi anyagokat fújkálni az orrba és cseppenteni a szembe? Főképpen úgy, hogy nem is hatnak?
  Az én véleményem az, hogy mindenkinek jogos igénye, hogy normálisan élhessen, allergiás tünetek nélkül. Ha ezt az teszi lehetővé, hogy kapok évente 1-2 szurit, akkor hát Istenem…
  Mellesleg doktorbácsi és doktornéni akkor nem károg amikor mondjuk ízületi gyulladásra adják be? Arra lehet, csak allergiára nem? Az injekció hivatalos leírásában is benne van, hogy allergia kezelésére is alkalmas.
  És még valami: rossz összehasonlítási alap, de mégis jó: profi testépítők és amatőrök is esetenként brutális mennyiségű szteroidot nyomnak magukba, kúraszerűen. Többfélét, hónapokon át, injekcóban vagy tablettában.
  Ehhez képest micsoda az egy ampulla? Egy normális szervezetnek simán el kell viselnie. Ha Csernobil nem ölt meg, Fukusima nem ölt meg, akkor nehogy már egy árva injekció legyen olyan borzalmas fenyegetés.
  Ja és még valami: 1 ampulla durván 4-500 forint, és ha szerencsém van 1 hónapig rendben vagyok. 1 havi tabletta, szemcsepp és orrspray árát meg inkább nem számolom össze.

  1. attila

   Én is ugyanezzel a problémával szembesültem 35 éve,és teljesen igazat adok neked…Be kell adatni aki csak teheti…próbálja ki mindenki amíg megteheti..egy adagtól teljes allergia pusztulás és teljes 100%-os életminőségjavulás….

  2. Krisztián

   Méghozzá nagyon jó allergiára, és hatásos.
   Az meg, hogy kortikus szteroid…nah, ha majd valaki hoz egy csomag gyógyteát, ami tényleg, hat, és észreveszem a változást, adj Isten elmúlik, akkor csak azt fogom inni, megígérem.
   Csakhogy ilyen nincs és ez kamu….durva rohamoknál ihatsz annyi teát amennyit akarsz.
   Vannak, ilyen enyhe allergiások, egy-egy tüszi és juj….na ezek irkálják a hülyeségeket,…hogy igyál teát, mert jó, használ…jah nekik…
   Amúgy tényleg használ a tea is, a sport is, meg a stresszmentes élet is…..de, ha gyerekkorodtól kezdve rohamaid vannak…max enyhítik ezt.
   jó lenne már egy olyan orvosi cikk is, ahol az orvos is átélte már ezt, …és tényszerűen nyilatkozik.

  3. O.Erzsi

   Teljesen egyetértek. Én már 27 éve allergiás vagyok. Emlékszem, az első évben azt sem tudtam, hogy mi ezt. Azt hittem megfáztam. De augusztusban? Három hónapig csak akkor nem folyt az orrom, ha vízszintben voltam. Akkor meg bedugult. Viszketett a fülem, garatom, szemem, sőt néhány nyáron még a könyököm és a térdem is. Nem értettem, miért érdemeltem ez ki??? Aztán én is hallottam erről az injekcióról. Kb. 25 éve kapok évente egyet. És semmi bajom nem lett tőle. Egyszer megkérdeztem egy idősebb, tapasztalt gyógyszerészt, aki azt mondta, hogy ha évi maximum 1-2-t kapok, semmi bajom nem lesz. Ja, azt elfelejtettem írni, hogy az évek során én is sokféle gyógyszert, gyógynövényt, orr sprayt, szemcseppet próbáltam. Akár halottnak a szentelt víz. Épp tegnap kaptam este egy injekciót. És ma reggel, mikor felkeltem, kettőt tüsszentettem, egyszer kifújtam az orrom. Azóta nem viszket semmi, nem folyik az orrom, és jól érzem magam. És nem utolsó sorban el tudom végezni a munkámat… ki tudok menni az utcára…

 11. Anyuka

  Nekem eszembe nem jutna az allergiámra szteroidot szedni. Rengeteg módja van annak hogy könnyíteni tudjuk a tüneteket, és jobban érezzük magunkat. Sok természetes hatóanyagú dolgot is használhatunk. Én minden náthánál kimosom az orromat naponta többször a physiomer orr öblítővel, ez nagyon sokat segít amióta használom sokkal enyhébbek a tüneteim.

 12. Tibor

  Kb 1984 től vagyok alergiás, ma 60 éves vagyok és 3 éve,3,4 injekciót szuratok. Semijen melékhatást nem tapasztaltam e ,,csoda,, szer használatánál. Nem tudom mire jó ez sok siket duma körűlötte és főleg a sok jó tanácsok, a csalán tea meg ami esetleg arra jó, hogy pedikura előt a lábamat ásztassam benne. Aki nem tapasztalta az ordugulástűszögésszemviszketéstaknyolást és esztet midet egyszerre az tudja, hogy ijen lábizasztó módszerek nem használnak. Tiszta lelkiismerettel tudom ajállani mindenkinek.

  1. Jocó

   Szia!
   Én is régóta szedem az allergiámra és én is csodaszernek tartom.Sajnos az eddigi forrás ahonnan be tudtam szerezni meghalt,igy nagy bajban vagyok!Ha valaki tud segiteni,hogy honnan tudnám beszerezni ezt az ampullát azt nagyon megköszönném!

   1. Mária

    Szia! Írtad, hogy régóta szeded. Talán van olyan formátumban is, amelyet nem injekcióként kell szúrni? Én attól rettenetesen félek, pedig nagyon jó lenne ez a csodaszer.

  2. attila

   Mindenki hallgasson Tiborra és ránk és adassa be mert semmilyen mellékhatása nincs nállam,persze de amit tud az tényleg egy csoda!!!!higyjétek el ha beadatjátok akkor már nem lessz több kérdésetek…teljes és totális allergia pusztulás….ezt tudja…persze mindenki csak egy adggal kezdje és várjon van e mellékhatása..én is így csináltam és azóta embernek érzem magam,nincs allergia,nem költök több tízezer forintot gyógyszrekere,nincs egy betegség sem ami le tudna dönteni a lábamról,napi 12-14 órát tudok dolgozni..stb….

 13. Tina

  Kéthónapja szenvedtem az alergiával a gyóygszerek nem hatottak az ornyárkahártyám már teljesen ki volt folyton fújni kellet az orromba mert nem kaptam levegőt nemtudtam nyugodtam végig aludni az éjszakát és az egyébb tünetek..! egyre rosszabb lett
  Aztán beadattam egy Diprophos injekciót és másnapra már alig volt panaszom
  (az orrom is egyésszen jól lett pedig ki volt már nagyon) rohamasan javúltam!
  Azóta is igazán jólérzem magam! (hamarabb is eszembe juthatt volna)
  Csatlakozom az előttem szólókhoz akik ajánlják a Diprophost!!
  Én is csak ajánlani tudom!

  1. Krisztián

   Dettó, csak ajánlani lehet!

 14. Lillemor

  Én egy hete kaptam meg az injekciót, kifejezetten a háziorvos javaslatára. Nálam ugyanis már elviselhetetlenek voltak a tünetek, és nem csak szezonálisan, hanem egész évben! Szénanátha februártól ősz végéig, tulajdonképpen mindenre (minden fa, fű, virág, stb.), 4+, ami már nem semmi. Egész évben folyamatosan szaruhártya és kötőhártya gyulladás, a szemeim állandóan végben forogtak. Keresztallergia a gyümölcsökre (alma, körte, cseresznye, barack..sorolhatnám), amik fogyasztása után bedagadt a szemhéjam, kivörösödött a szemem és bedagadt a torkom is, gyümölcsöt (kivéve banán) nem is eszem már két éve. Ezen kívül jöttek a bőrproblémák, ekcéma a karjaimon, nyaktájon és az arcomon, egész évben, ami az önbizalmam teljes elvesztéséhez vezetett. Télen pedig a fűtési szezon beindulásával jött az asztmás köhögés, szinte fulladásig. Minden évszakra valami új, elkeserítő probléma. Bőrproblémákra kenőcsök, a szememre újabb kenőcsök és cseppek, belélegzők a köhögésre, orrcseppek, amitől az orrnyálkahártyám teljesen tönkrement, akár patikát is nyithattam volna. Végső elkeseredésemben kértem az orvost, hogy küldjön kórházba és csináljanak velem valamit, mert már nem tudok így élni. Ekkor javasolta a Diprophost injekciót, amiről addig nem is hallottam. Hála neki! A hatás azonnali, alig ismerek magamra, minden tünetem elmúlt egy szemvillanás alatt. Még a keringésemre is jó hatással van, a nyirokkeringésem is helyre jött, a lábam nem dagad, végre. Fogalmam sincs, hogy lesz-e mellékhatása, egyelőre örülök, hogy visszakaptam régi önmagam. Természetesen én is azt mondom, hogy akinek csak szezonálisan van problémája (nálam is úgy kezdődött), arra van más megoldás is, egyéb gyógyszerek, amik enyhíthetik a tüneteket, ott nem kell rögtön ez az injekció, de amikor már tényleg elviselhetetlen tüneteink vannak, ott bevállalható. Évek óta nem voltam ilyen jól, remélem sokáig tart a hatás.

  1. Krisztián

   3-5 évig igen jó a hatása, aztán hozzászokik a szervezet, és csökken a hatásfoka.
   Persze ez, egyén függő teljesen.
   Remélem nálad sokáig fog működni.
   Ha, viszont észreveszed majd, sajnos váltanod kell előbb-utóbb.
   Idő kell mire a szervezet képes újra hasznosan működni a Diprophost-tal.
   Másfelől mivel kortikus szteroid, javaslom, hogy Igyál tisztító teákat, mert mind a más, mind a vese, mind a szív, mind megterhelődik rendesen… a csontokról nem is beszélve.
   Tehát tisztíts és sportolj, ahogyan tudsz.
   Jó egészséget kívánok neked!

 15. attila

  Amit Aliz nevű hozzászóló írt azzal nagyon egyetértek.35 ÉVE szenvedek az allergiától,gondolom ennyi idő alatt több milliót kifizettem a rohadt zsidó gyógyszergyáraknak és még csak nem is enyhültek a panaszok csak elviselhetőbb volt.amióta kaptam 3 diphophros injekciót azóta tünet mentes vagyok semmi mellékhatása nincsen és teljes értékű életet élhetek mint az allergia előtt és megmarad több mint 10000 ft havonta a zsebembe!!!!!Amit a doktor asszony ír az a gyógyszergyárak filozófiája,gondolom jól megfizették érte!!én beadatom az injekciót és szarok rájuk mert embernek érzem magam.persze mindenki legyen óvatos és kezdje egy adaggal és nézze meg,hogy van e mellékhatása nálla.remélem sokat segítettem allergiás embertársaimnak,és remélem jól megszívják a gyógyszergyárak,persze ha erre rájönnek akkor tiltólistára fogják tenni…sajnos…ilyenek a zs..k

 16. Aerodynic

  Sziasztok!
  Hajnali 04.00 óra van,tulajdonképp semmit nem aludtam.Szenvedek az allergiatol,most a legjobban.vegig olvastam az összes hozzászólást es en is hinnék a Diprophost ban.
  Az egészségügyben dolgozom,tobb helyen tobb szakágban is es igy talan meg segíteni is tudnának az orvosok,es legfőképp nem csak tanáccsal …
  Sajnos van olyan doki(vagy az allergologusom is)aki aztvallja nem szabad….
  De kérdem en, milliókat kifizetést,hogy Hátha jobb lesz,azt mégsem …
  Van olyan ismerős aki rendes gyógyszer szedés mellett is tok beteg,Kérdem en akkor mi a fasznak szedjük a felesleges gyógyszert ….ha van egy ami mindent meggyógyít …..

  En ki fogom próbálni foleg h mennem kell dolgozni mindjárt. Igy nem lehet élni szenvedni a nap 24 órájában ….

 17. Attila

  Hello,
  Irjon már valaki, akinek rossz tapasztalatai vannak a
  Dipro­phos injekciorol! Eddig csak lehetseges mellekhatasokrol kaptunk hirt, de jo lenne tudni, hogy milyen esetben johet elo a mellekhazas. Koszi.

 18. Viktor

  Sziasztok! Olvastam akinek lett csontritkulása. Igen! De ő éveken keresztül kapta a heti1.szerintem évi 3 ampullátol nincs szövődmény.

 19. Ferenc

  Sziasztok!

  Nagyon sok és érdekes véleményt lehet itt olvasni. Az embereknek szerencsére csak kis százaléka szenved az allergiától. Én nem vagyok ilyen szerencsés. Hátráltat a munkámban, a sportban és az élet minden területén.
  Kb 10-12 éve kaptam az első injekciót a székesfehervári tüdőgondozóban. 3.- alkalommal voltam ott egy hónapon belül.
  Szerencsére a főorvos ott. Azonnal adott egy injekciót, majd hozzátette, hogy nekem ez kell. Továbbá elmagyarázta, hogy 1-2 szuritól semmi bajom nem lesz.
  Most közel 40 éves vagyok. Tobb mint 20 éve sportolok. Láttam fiatalokat akik a nagy izmok reményében tucatszám szúrták és szúrják magukat. Egy egy kúra 10-15 injekciót tartalmaz. Na ez az ami veszélyes!
  Normális keretek között ez a szezonban 1-2 injekció megváltás!
  A legnagyobb hátrány az ára!
  Nagyságrendileg olcsóbbaz összes többi kezelésnél!
  Köszönöm!

 1. Jön a szezon | HáziorvosBlog

  […] felfelé kívül belül viszkettem, a másik, hogy az egyik legolvasottabb bejegyzés, a tavalyi Diprophost allergiára? című. Volt aki már melegebb éghajlatra küldött amiatt, amit ott leírtam. De nem tehetek […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Read previous post:
Hapci Benő és a szezon

csak a lényeg a légúti allergiáról

Close