Ki ez és mit akar?

portréikonIpolyi-Topál Gitta vagyok, 2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen, majd háziorvosnak álltam.

Mi már az a generáció voltunk, akik tanultak kommunikációt az egyetemen, mégis úgy láttam, hogy ez a terület bőségesen hagy kívánnivalókat maga után. Emellett viszont az internet rengeteg információt közvetít – úgy az egészség megőrzése, mint a visszaszerzése terén-, amibe sokszor bele lehet gabalyodni.

Éppen ezért 2010-ben útjára indítottam a blogot, hogy valamelyest javíthassak ezen a helyzeten. Tudományosan alátámasztott, nyugati típusú orvoslás kritériumainak megfelelő információkat igyekszem átnyújtani közérthető, akár szórakoztató stílusban.

Az irkálás már régebben jött, az egyetemi évek alatt a hallgatói lap szerkesztésében is  részt vettem, 2004-ben pedig elvégeztem a Bálint György Újságíró Akadémia Tudományos és környezetvédelmi újságíró stúdióját.

Három gyermekem van, saját körzetem nincs, helyettesítéseket vállalok, illetve havonta 6-8 alkalommal ügyelek egy vidéki központi ügyeleti szolgálatban.

A Blogban olvasmányos és közérthető formában dolgozzuk fel a leggyakoribb problémákat, különös hangsúlyt helyezve a megelőzésre.

Hasznos böngészést kívánok!

Itt összefuthattunk már:

Interjúk:

Nők Lapja Café: Vizsgálat nélkül diagnózist alkotni tilos

urban:eve: Mit és milyen gyakran nézessünk?

Nők Lapja Egészség: Fontos a folyadék (2013. március)

Családi Lap: Mérföldkövek (2012. október)

 

 

 

Tagságok

Magyar Orvosi Kamara

Tudományos Újságírók Klubja