«

»

SOS megoldások kamaszkori vészhelyzetekre

Nagyon örülök ennek a könyvnek, szeretettel ajánlom minden kamasznak és szülőnek.

Mit is jelent az, hogy vészhelyzet? Kétségtelenül tragédiának tűnhet egy nagyobb pattanás a randi előtt, vagy néhány feleslegesnek ítélt kiló, a szerzők e témákat is tárgyalják a  drog vagy lábtörés mellett.

A kamaszok gyakran kerülnek olyan helyzetbe, amit nem látnak előre és nincs tapasztalatuk a megoldáshoz. Sok témában, mint pl. a szexualitás vagy a kábítószerek, sok tévhit kering és nehéz eligazodni a kérdésben. A szerzők őszinte és hiteles válaszokat adnak és nem kerülik el a ciki témákat sem. Sőt, szeretnék, ha a kamaszok bátran feltennék maguknak a kérdéseiket és utánanéznének a válaszoknak. Ha pedig bekövetkezne a baj, összeszedettek lesznek, a lényeges dolgokra tudnak koncentrálni és tudni fogják, mit kell tenniük.

kkv

Vekerdy Tamás: “A könyv kitűnő képekkel, mondhatnám letehetetlenül izgalmasan közelíti meg az alkohol, vagy a dohányzás és a drogok problémáját, a fogyókúrát vagy a generációk között fellépő feszültséget, a hangulatzavarokat, a menstruációt, az öngyilkossági gondolatokat, a partikon felmerülő veszélyeket és lehetőségeket vagy akár a vizsgadrukkot. Ezek a pontos információk – a pontatlan prédikációk helyett – felkeltik az érdeklődést és haszonnal forgathatók, az érintettek számára ugyanúgy mint szüleik és tanáraik esetében

Hosszas együttgondolkodás, sok-sok beszélgetés előzte meg a könyv megírását. A szerzők 10-15 éve dolgoznak kamaszokkal és felnőttekkel egyaránt. Dr. Krivácsy Péter a könyv ötletadója az Országos Mentőszolgálat vezető gyermekgyógyásza, a Léghajó Program vezetője, nap mint nap találkozik a könyvben feldolgozott problémás helyzetekkel. Dr. Battonyai Tünde pszichiáter szakorvos, aki pályája során már több ezer felnőtt, kamasz és család gondjait segített megoldani. Marsi Zoltán pedagógus, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanára, az országos elsősegély ismereti verseny főszervezője, kamaszok között éli mindenapjait.

A könyvet elsősorban kamasz olvasóknak szánták a szerzők, de biztosak benne, hogy nagy segítséget jelent a szülőknek is, akikre sok megváltozott feladat hárul a kamaszkor ideje alatt. A mai kamaszoknak ugyanazokkal az alapvető élethelyzetekkel kell szembesülniük, mint a szüleiknek, csak kicsit más formában, más hangsúlyokkal, más környezetben. Ugyanúgy lesznek szerelmesek, esnek el a biciklivel, cigiznek és isznak alkoholt. A könyv segít jobban megérteni a kamasz gyerekeket, megismerni a reális veszélyeket, vészhelyzeteket és megtalálni a megoldásokat.

Megrendelhető interneten: www.kamaszkoriveszhelyzetek.hu oldalon ill. megvásárolható a könyvesboltokban.

Szerző: Ipolyi-Topál Gitta

Szia! Gitta vagyok, a HáziorvosBlog szülőanyja, orvos, önjelölt egészségkultúra-fejlesztő. Ez a blog azért jött létre, hogy közérthetően adjon át az egészségeddel kapcsolatos információkat. Kövesd Facebookon is!

1 comment

  1. Alexa Kati

    Szia Gitta!
    Megrendeltem a könyvet, örülök, hogy ezzel a blogot is támogattam! Kati (Topál)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Read previous post:
Olcsó halak Fukusimából?

Nagyon érdekes kérdést kaptam Dániel nevű kedves Olvasótól, és utána is jártam a válasznak. Mindenki által ismert tény, hogy Fukusimában...

Close