«

»

Vény nélküli tippek puffadásra (+vicces videó)

A puffadás kellemetlen tünet, sokakat esztétikailag is zavar, ha hathónapos terhesnek néznek ki. Szerencsére van pár eszköz a kezünkben. Persze a “legjobb kezelés a megelőzés” elve alapján elsőként azt kellene írni, hogy ne együnk puffasztót. Na, de milyen kiszúrás már kihagyni emiatt egy jó székelykáposztát, különben is, vannak akik akkor is puffadtak, ha nem ettek “semmi olyat”. Szóval lássuk a lehetőségeket:

Vény nélküli gyógyszerek:

Espumisan gyöngy (családi neve: “ez pukiz ám!”) hatóanyaga: simethicon. Előnye, hogy várandósok is szedhetik.

Infacol: ugyanez babáknak

Sab Simplex: szintén simethicon, de ez folyadék. Hat éves kor alatt is adható.

Gyógynövények:

fűszerkömény

édeskömény

ánizs

Ezek a szűkebb értelemben vett szélhajtók, de a puffadás sokszor az úgynevezett funkcionális diszpepszia részjelensége, így ennek fennállása esetén a többi részjelenségre (hasi görcs, fájdalom, szorongás, epetermelés, stb.) is érdemes hatnunk, de erről már írtam bejegyzést, ide kattintva elolvashatod.

TIPP: ha valami miatt hasi ultrahangra kell menni, érdemes előző nap Simethicontartalmú szert beszedni, hogy ne legyen sok a bélgáz és a vizsgáló orvos jobban lásson. Így tehetünk azért, hogy a kapott eredmény minél pontosabb legyen.

Szerző: Ipolyi-Topál Gitta

Szia! Gitta vagyok, a HáziorvosBlog szülőanyja, orvos, önjelölt egészségkultúra-fejlesztő. Ez a blog azért jött létre, hogy közérthetően adjon át az egészségeddel kapcsolatos információkat. Kövesd Facebookon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Read previous post:
A vakság leggyakoribb okai

Magyarországon a felmérések szerint évente 6000-rel nő a vakok száma. (Ez elképesztő arány, olyan mintha kivonulnánk egy kisebb városba, pl....

Close