«

»

Intenzív – egy pályakezdés esetfantáziái

Tizenéve nem olvastam leányregényt, de Nádor Ingrid doktornő (intenzíves rezidens) kalandjai teljesen lebilincseltek.

Én csak medikus koromban dolgoztam intenzíven nővérként, de nagyon sok karakter és szituáció ismerős volt. Létezik például, hogy minden intenzíven van egy negyvenes, egyedülálló, vörös hajú doktornő, aki mindenbe beleköt, ezért mindenki tart tőle?

Figyelembe kell venni, hogy a regény kifejezetten tancélosan íródott, ezért rengeteg szakmai információ és atyai jótanács van a párbeszédekbe ágyazva, de abszolút nem zavaró.

A főhős egyes szám első személyben beszél, ezért néha fura, hogy egy 25 éves csaj szájába olyan szavak kerülnek, amit valójában egy 56-os születésű professzor mondana, pl. „férfikolléga”, amikor a lányok az ebédlőben konkrétan a pasifelhozatalt beszélik ki.

A lány által megélt érzelmi hullámzás, naponta váltakozó lelkesedés és elkeseredés teljesen hiteles, és jó pont, hogy a professzor úr gondolt arra is, hogy egy nő leellenőrzi a lift tükrében, hogy nincs-e elmosódva a szemfestéke.

Sok a szakkifejezés, ezért csak „szakmai felhasználóknak” tudom ajánlani, de nekik nagyon.

int

Bogár Lajos: Intenzív – egy pályakezdés esetfantáziái

Oldalszám: 328
Formátum: A5
Borító típusa: kartonalt
Kiadás éve: 2013

Ára a kiadó honlapjáról rendelve 2560 Ft.

Szerző: Ipolyi-Topál Gitta

Szia! Gitta vagyok, a HáziorvosBlog szülőanyja, orvos, önjelölt egészségkultúra-fejlesztő. Ez a blog azért jött létre, hogy közérthetően adjon át az egészségeddel kapcsolatos információkat. Kövesd Facebookon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Read previous post:
Liebster Award

Megy körbe egy vándordíj, Liebster Awardnak hívják. Lényege, hogy bloggerek bemutatják a saját kedvenceiket az Olvasóközönségüknek. Megkaptam a Repka Ágnestől...

Close