«

»

Oltás okozhat autizmust?

Biztosan hallottátok már, hogy egyesek szerint az MMR oltás autizmust okozhat. Ez egy rendkívül veszélyes tévhit.Az MMR a mumpsz, morbilli (kanyaró), rubeola (rózsahimlő) szavak rövidítéséből  származik. Ez egy kombinált oltás, melyet a jelenlegi rend szerint 15 hónapos korában kap meg minden totyogó.

Egy Wakefield nevű arc 1998-ban közölte, hogy 12 gyermek vizsgálata alapján összefüggést lát az autizmus kialakulása és az oltás között. Nem mutatott bizonyítékokat, csak megállapította, hogy a “a rendellenesség kialakulását a szülők az MMR védőoltással hozták összefüggésbe”. Ez így nem túl tudományos, és a durva az, hogy ezt a The Lancet le is hozta, pedig ez az egyik legtekintélyesebb orvosi szaklap. Több se kellett, a média felkapta a dolgot, és szülők ezrei hitték el, hogy az MMR oltás veszélyes.

autistic-children

A tévinformáció következményei

Természetesen csökkent az átoltottság (azaz a népességben az oltottak aránya) és 2005 és 2008 között 25-en haltak meg kanyaróban. A WHO szerint ez a szám lefelé csal, mert a tüdőgyulladásként vagy agyvelőgyulladásként elkönyvelt esetek egy része is kanyarós volt.

Azóta már több közlemény cáfolta Wakefield “kutatásának” az eredményét, a brit orvosi kamarából kizárták, a fegyelmi bizottság a következőkkel indokolta a döntést: Andrew Wakefield és két szerzőtársa “lelkiismeretlenül”, “félrevezető módon” és “felelőtlenül” viselkedett kutatásai során, “szívtelen nemtörődömséget” tanúsítva a gyermekek iránt. A testület májusi közleménye szerint az orvos a vérmintákat fia születésnapi partijának résztvevőitől gyűjtötte be, 5 fontot fizetve minden gyermeknek, és később tréfálkozott is az eset fölött.

A The Lancet visszavonta a kutatási eredményeket, és perek folynak mindenféle fura pénzmozgásokról is.

Közben a British Medical Journal elemzése azt is állítja, hogy Wakefield, miközben 12 gyermekről beszél, legalább 13 gyermeket vizsgált, akik közül ötnek már az oltás előtt voltak fejlődésbeli elmaradásra utaló viselkedésjegyei.

E két fentebbi infóból levonva a következtetést, nagyon érdekes szülinapi parti lehetett egy kupac autisztikus gyerekkel, ezt én csak úgy tudom elképzelni, ha a figura saját gyereke is autista, de mindegy. Ez csak az én elképzelésem, a férjem mindig azt mondja, ne vonjak le messzemenő következtetéseket.

Wakefieldnek egyébként, aki abban az időben a londoni Royal Free Hospital gasztroentorológusaként dolgozott, nem volt engedélye a kutatásra. (Továbbra sem vágom, hogy a Lancet hogy hozta le)

Miért keresünk mindig összefüggést?

Az ember ösztönösen fél az ismeretlentől, és az agyunk nem szereti, ha nem lát ok-okozati összefüggést. Akkor nyugszunk meg, ha ez a feszültség valamilyen módon megoldódik a tudatunkban. Rengeteg hamis elmélet ezen az alapon nyugszik.

Az autizmus gyakorisága emelkedni kezdett a 80-as években (jobb diagnosztika, tágabb értelmezés miatt), ami egybeesik az MMR oltás bevezetésével. A másik egybeesés, hogy az autizmus éppen a szocializációs készségek zavara, és pont egy kb. másfél éves gyermektől várjuk, hogy kezdje mutatni a szocializáció alapvető jegyeit. Mivel épp ekkor kapják az oltást, könnyen azt hihetjük, hogy a rendellenesség az oltás miatt alakult ki.

Az a baj az összeesküvés-elméletekkel, meg a fenti mechanizmuson alapuló elméletekkel, hogy sokkal hatékonyabban tudnak terjedni, mint amilyen hatékonysággal gyomlálni lehet őket. Mindenesetre több mint tíz év után végre a múlt télen robbant egyet a kutatási eredmények Lancet általi visszavonásával és a szerző felelősségre vonásával kapcsolatos ügy is (miután a CNN lehozta), szóval a média próbált szépíteni.

Végezetül: Nagyon tetszik nekem Marinov Iván megfogalmazása: “Mivel ma már semmi nem emlékeztet bennünket arra, hogy pontosan mi ellen is kapjuk a vakcinákat, megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy az oltóanyagok mellékhatásain töprengjünk.” (urbanlegends.hu)

Ez óriási igazság. Egyikünk sem látott TBC-ben, torokgyíkban egyebekben haldokló gyermeket, könnyen okoskodunk az oltások feltételezett veszélyességéről…

 

Szerző: Ipolyi-Topál Gitta

Szia! Gitta vagyok, a HáziorvosBlog szülőanyja, orvos, önjelölt egészségkultúra-fejlesztő. Ez a blog azért jött létre, hogy közérthetően adjon át az egészségeddel kapcsolatos információkat. Kövesd Facebookon is!

40 comments

Skip to comment form

 1. ropcsike

  Talán azt is le kellene írni, hogy Wakefield óta
  már a világ több pontján, független kutatók megismételték
  ugyanazt a kísérletet, s ugyanarra a megállapításra jutottak. Köztük egy Japán kutató is, s Japán be is tiltotta az MMR vakcina alkalmazását!
  Az ilyen irányú firkálmányok nagyon egyoldalúak, melyek a felső szervek felé elhivatottságot tükrözik, s ebből eredően ezek átvágások, hazugságok az állampolgárok felé.

  1. Sora

   Japánban konkrétan NEM adtak be védőoltásokat – főleg vidéken nem. És az autizmus diagnózisok aránya ugyanakkora, mint a világ más tájain.
   A küzdelem, hibáztatás azt az illúziót kelti, hogy valaki hibás, valaki ezt okozta, és ami nagyobb baj: elodázza a teljes elfogadást.
   http://wiki.szkeptikus.hu/wiki/Olt%C3%A1selleness%C3%A9g

 2. Labant Csaba

  A tévhitek ott kezdődnek, hogy egészséges csecsemőkbe életidegen (és testidegen) anyagok befecskendezésétől remélnek “védettséget”. A Lancet nem véletlenül hozta le, Wakefieldnek tökéletesen igaza van. Más kérdés, hogy a farmalobbi keze messzire elér.
  Az iromány szerzőjének halvány fogalma sincs arról, hogy miket tartalmaz az MMR-vakcina. Nos, többek között úgynevezett “humán diploid sejteket”. Lefordítom magyarra: meggyilkolt emberi magzatokból származó sejtek!
  Nos, ha egy kisgyermekbe egy másik – egy meg nem született baba – sejtjeit fecskendezik be, akkor csoda-e, ha megzizzen? A legdurvább genetikai beavatkozást követik el “járványmegelőzés” ürügyén.
  A betegségek pedig nem tűntek el az oltásokkal, hanem többnyire inkább átalakultak. Kanyaró helyett autizmus, rák, leukémia, stb. Az oltások kikapcsolnak egyes működési mechanizmusokat a testben, s az immunrendszer nem reagál a fertőzésre. Jómagam is megkaptam annakidején a kanyaró “elleni” oltást, az emlékeztetőt is (1970. óta adják kötelezően), mégis 16 évesen kanyarós lettem. Kis híján belehaltam – pedig ha kisgyermekként ment volna át rajtam, amikor normálisan ideje van, akkor sokkal előnyösebb lefolyása lett volna.
  Az autizmus (és több más betegség, pl. autóimmun alapú diabétesz) felfutása a kombinált oltások bevezetésével ugrott meg. Könyörgöm, mikor kap el normális esetben egy csecsemő egyszerre kanyarót, rubeolát, mumpszot???
  És ugyancsak egyszerre torokgyíkot, szamárköhögést, merevgörcsöt, gyermekbénulást, influenza B-t???
  Talán nem kellene kapásból ostoba hangulatkeltésnek nevezni a hírt, hanem alaposan megvizsgálni a témát – én azt tettem. A kórházak tele vannak rákos, leukémiás, cukorbeteg kisgyermekekkel, szinte nincs egészséges baba (kivéve az oltatlanok).
  Tisztességtelenségre vall az is, hogy miközben közérdekre hivatkozva presszionálják, kényszerítik a magyar csecsemők beoltását, addig az itt élő külföldiek mentességet élveznek.
  Aki felelősen gondolkodó szülő és lelkiismeretes ember, annak sokatmondóak ezek a körülmények…
  Akit további részletek is érdekelnek, az megtalál nevem alapján (létező személy vagyok).

  1. Dôra

   Szia! Làttam mit irtàl ki. Fiamat szeretnèm be olyan agyhàrtya gyuladàs ellen. De megmondom az õszintèt, hogy nem merem.Tudnàl nekem tanàcsot adni? Köszönöm

   1. Péter

    Dóra!
    Ha hiteles információt szeretnél ,nem egy hivatásos oltásrettegőt kell megkérdezni ,hanem egy olyan orvost (valódi orvost) ,akiben 100%-ig megbízol.

  2. Fekete Tibor

   Tisztelt Csaba!

   Kérem ön, mint szakértőjét a témának válazoljon a következő kérdéseimre:

   -Miket tartalmaz az MMR oltás, ha már nekünk fogalmunk sincs róla?
   -A humán diploid sejt kifejezést milyen nyelvről “fordította” hogy az ön által írt kifejezés jött ki?
   -Hogyan okozhatnak ezek a sejtek genetikai elváltozást? Bármely étel amit megesz legalább ennyire testidegen, sőt még jobban, azok miért nem okoznak?
   -Kérem fejtse ki mi köze a kanyarónak a rákhoz/leukémiához, hogyan “alakult át” egyik a másikba (főleg ilyen gyorsan)
   -Pontosan milyen mechanizmusokat kapcsolnak ki az oltások a testben?
   -Én is kaptam minden oltásból, úgy mint több száz barátom, ismerősöm, rokonom stb. Egyikünk sem lett autista, stb. hogy lehet ez?
   -“Az autizmus (és több más betegség, pl. autóimmun alapú diabétesz) felfutása a kombinált oltások bevezetésével ugrott meg. ” Ezt kérem támassza alá, olyan vizsgálati eredményekkel, melyek kizárnak minden más faktort ami szóba jöhet.
   -“szinte nincs egészséges baba (kivéve az oltatlanok).” Kérem támassza alá állítását.

 3. czege

  Nem vagyok szakértője a témának, sem orvos, sem biológus, “csak” anya vagyok. És ameddig az oltások hatékonysága évtizedek alatt bizonyított, addig nem dőlök be az összeesküvés-elméleteknek.
  Tökéletesen egyetértek a cikkíróval, nagyon veszélyesnek tartom az oltások kihagyását

  1. Vak Bottyán

   Teljesen igazad van, mi akiknek autista gyermekünk van csak hazudhatunk, a kommunikáció megértés hiányából adódó őrjöngő 25-35 perces hisztiket és mellé az értetlen környezetünkből érkező beszólásokat, pedig külön élvezzük.A gyógyszer lobbi meg nem a pénzért csak önzetlenségből hamisít kutatási anyagokat, Érdekes de ugyanazok történtek a mi gyerekünkkel, mint ebben az írásban történt. Az én kisfiamnak 116-os IQ-ja van egy két éves gyermek beszédtudásával, pedig egyévesen szavakat mondott ki banánt evett. Az oltás után eltűnt a beszéd ,és gyümölcsöt meg nagyon kevés fajta ételt hajlandó megenni, de mi még szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Egy másik anyuka levele a Hunbaba oldalról:Gulyásné Spisák Beáta hozzászólása:
   2014-10-25, 22:51

   Dícsértessék!

   Engedjék meg, hogy a saját tapasztalatomat megosszam Önökkel.
   Mi az MMR oltás áldozatai lettünk.
   Most 2 éves a kisfiam, és 15 hónapos koráig teljesen normálisan a korának megfelelően fejlődött.
   10,5 hónaposan már járt, integetett, tapsolt, kopogott, kérésnek eleget tett, figyelt a nevére, játszott a játékaival és nem utolsó sorban mindent megevett.
   12 hónapos korában már szavakat mondott: apa, nem, tic-tac;
   A 15 hónapos oltás (MMR) után egészen pontosan 1 hónappal autisztikus tüneteket véltünk felfedezni a kisfiamnál.
   Elhagyta a szavakat, nem integetett, nem kopogott, nem tapsolt, helyette elkezdett a kezével repkedni, lábújhegyen járni.
   Majd 17 hónapos korára már nem fogadta el a főtt ételt (azóta sem), válogat formára, tapintásra, és csak az édes dolgokat hajlandó megenni.
   Játékaival nem játszik. Nem hallgat a nevére. Nem tesz különbséget köztünk és idegenek közt. Kérésre nem reagál. De estig tudnám sorolni a jelenlegi állapotát.
   Az azóta eltelt időben végigjártunk minden “kötelező” szakembert, intézményt és most jutottunk el addig (röpke 9 hónap alatt), hogy fejlesztésre tudjuk vinni a kisfiam, amit meg kell, hogy mondjam egy ilyen korú gyermek fejlődésében ez rengeteg idő!
   Személy szerint mélységesen elszomorít az, hogy az ilyen eseteket mindenki figyelmen kívűl hagyja!
   Azt most nem ecsetelném, hogy anyaként milyen érzés az, amikor az étkezéseknél 8 féle ételt próbálok megkóstoltatni a kisfiammal hiába.
   Vagy milyen érzés az, hogy a saját gyermekemmel nem tudok játszani, mert teljesen kizár a “világából”!
   És mennyire szívszorító az, hogy nem beszél hozzám és nem “érti” amit mondok neki.
   De mindezek ellenére is csak a hitem marad, hogy egyszer ezek megváltoznak és az állapotához képest “normális” életet tudunk majd élni!

   Maradok őszinte tisztelőjük!
   Dícsértessék!

   1. Vak Bottyán

    Elnézést de az előző hozászolásomból véletlenül kihagytam a nem szócskát:Az oltás után eltűnt a beszéd ,és gyümölcsöt egyáltalán nem, meg nagyon kevés fajta ételt hajlandó megenni, de mi még szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

 4. Fanni

  Én nagyon félős vagyok, de egyenlőre arányban félek a “ha” mindkét oldalától. Mi van ha nem adatnám be és mi van ha igen. Mindkettőről utólag derülne ki, évekkel később, hogy megérte-e vagy sem, ilyen szempontból mindkettő hatalmas kockázat.
  Viszont azt mindenki elfelejti-vagy legalábbis az “okosok” többsége, – hogy amellett, hogy a betegségek valóban átalakultak, változtak stb ( ez végülis normális, hiszen mindenki megtesz mindent a túlélésért, és ha a vékony kabátomban agyonfázok télen, felveszek egy melegebbet) sokkal hatékonyabb, precízebb és mélyre menőbben a vizsgálatok és felmérések a statisztikai adatokat illetően. Minden területén az életnek. Így több számú felmérésből tudnak A és B oldalt vagy több oldalt létrehozni, de ezáltal nem feltétlenül lesz JÓVAL több.

 5. Labant Csaba

  Czege, hol látsz “évtizedes bizonyítást”? Hol van a kontrollcsoport, akiknek az 50%-a elpusztul? Mert ilyen mesékkel adják el a cuccost…
  A másik oldalon ellenben kőkemény valóság a rákos, leukémiás, autoimmun, autista gyermekek tömege. Ezek a betegségek nem léteztek az oltások bevezetése előtt!
  Fanni, a statisztika tanulmányozásakor nem szabad figyelmenkívül hagyni, hogy kik és mi alapján készítették azt. Pl.: azt állítják, hogy az oltások veszélytelenek. Ezt azzal igazolják, hogy a statisztika szerint csupán néhány maradandó károsodás fordul elő évente. A kutya viszont ott van elásva, hogy egyszerűen nem ismerik el oltási károsodásnak a tragikus, vagy kevésbé látványosan tragikus esetek zömét. Eleve kikötik, hogy az oltásnak milyen mellékhatásai LEHETNEK. Ezeken az előre meghatározott kategóriákon kívül előforduló tüneteket mégcsak bejelenteni sincs mód. Ugyancsak elgondolkodtató, hogy erősen korlátozott az időtartam, amin belül elfogadják a mellékhatás elvi lehetőségét. Tehát: adott egy szer, amelyről azt állítják, hogy életreszóló védettséget, vagy évekre, évtizedekre szóló védettséget nyújt – magyarán beavatkozik a gyermek szervezetébe hosszútávon – azonban mellékhatást csak max. egy hónapon belül okozhat – hogy van ez? Ha valamit módosítunk, manipulálunk, akkor bizony legalább a módosítás időtartama alatt előfordulhatnak következmények, de lehet, még tovább is.
  Az oltóanyagok idegen élőlények sejtrészeit tartalmazzák életidegen vegyianyagok kíséretében. Konkrétan az MMR oltás egyik biológiailag aktív összetevőjét meggyilkolt emberi magzatokból “nyerik”. Az idegen gén pedig módosítani fogja az oltott kisgyermek teljes genetikáját – efelől ne legyenek kétségeink… Még az unokájára is valamilyen hatást gyakorol majd, beépül a DNS-be. Akkor miért limitálják 30 napban a mellékhatások lehetőségét? Egyébként sok jelentősége nincs, mert csípőből tagadják az összefüggést még a legnyilvánvalóbb esetekben is. Beoltják az egészséges gyermeket, másnap lebénul, meghal stb. – s kimagyarázzák, hogy véletlen egybeesés, semmi köze az oltáshoz, MERT százezer másik gyerek nem bénult le, nem halt bele. Hát erről van szó, ez itt a trükk!

 6. Labant Csaba

  Egy kis cáfolat a szerzőnek is:
  http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=501&Itemid=291
  Akkor hogy is van ez?

  1. Péter

   A naturahírek.hu nem hiteles bizonyíték!

 7. Dr.Morcz

  Nem akarnék elvakult emberekkel vitatkozni, de a Wakefield-sztoriba nagyon könnyű belekötni. Ha valakit tényleg érdekel, hol szúrta el Wakefield, olvassa el a Bad Science c. könyvet, erről írtam egyébként: http://drmorcz.blog.hu/2010/10/19/bad_science_1 .
  A VICP honlapot megnéztem, ott darabra le van írva, milyen oltás milyen mellékhatásáért hányan kaptak kártérítést, lehet hogy felületes vagyok, de nem láttam ott autizmus miatt nagy számban megítélt kompenzációt.
  Arról, hogy az autizmus gyakorisága az MMR adás bevezetése után nőtt meg, csak annyit, hogy ezzel a logikával az MMR véd a homoszexualitás ellen, ui. a bevezetése után már senkit se kezeltek ilyen diagnózissal pszichiátrián. (Valójában azért nem, mert régebben ezt pszichiátriai betegségnek tartották, később meg kikerült ebből a körből, nem pont. a MMR bevezetésével egy időben, de ennyi eltérés a statisztikákban – Wakefield módszertanát alapul véve – simán belefér. Az autizmus meg valószínűleg azért lett több, mert “divatos” lett, többen tanultak róla, és egy betegség felismerésének alapja, hogy az ember tudja, létezik ilyen betegség).
  Annyit még, hogy ha valaki nem oltatja be a gyerekét, azon én bevasalnám az oltás elmaradásának következményeit. Ez analóg a VICP elveivel, ott ui. az összes beadott oltás árának töredékéből fedezik a kártérítéseket.

  1. Vak Bottyán

   Igen kedves Dr. Morcz mert amikor az autista gyermekemmel kapcsolatban, arról kérdeztem, hogy vajon mitől tűnt el a gyermekem beszéde az oltás után és azóta miért nem hajlandó gyümölcsöt enni, még ételekbe rejtve sem, mindig csak félre söprő válaszokat kaptam:pl csak tettszettek neki a hangok és nem beszélt… “abszolút tudományos válasz, és csak minket néznek hülyének vele…

 8. Fanni

  Akkor is azt állítom, hogy mindkét döntés kockázatos, utólag kiderülő dolgokról szól. És ha valakinek a gyereke AZÉRT hal meg vagy lesz baja, mert nem adatta be az oltást, ugyanolyan szomorú és eredményében egyenlő. Persze akkor nem lenne kit hibáztatni, magától meg senkin sem követel kártérítést!
  Ja és egyébként a gyógyszer ugyanaz, valaki allergiás lesz rá, valakinek semmi baja sem lesz, sajnos vannak ember(kék)ek, akik “rosszul” reagálnak oltásokra. De attól még egy oltás nem rossz!

  1. Vak Bottyán

   Egy elgondolkoztató adat:2007-ben született magyar gyermekből minden 217. lett autista. Ma a kormány minden 100.-at ismeri el, de vannak adatok amik minden 70. dik magyar országon születettről beszél. Semmilyen hivatalos forrásból nem tudok hozzáférni, hogy a gyermekem milyen cég milyen gyártmányával lett beoltva, csak egy kód van az oltási könyvben…. Elgondolkodtató, nem??

 9. Labant Csaba

  Morcz dr., elvakult emberek ott vannak, ahol egy nemzedéket sújtó tragikus betegséget “divatnak” titulál a partvonalról bekiabáló haszonélvező, s a homoszexualitást összetéveszti a bárányhimlővel.
  Mint “elvakult”, leírtam korábbi hozzászólásomban, hogy az MMR vakcinában meggyilkolt emberi magzatok sejtjei is vannak – úgy látszik nem jutott át az ingerküszöbön az infó. Hogy érti azt dr. Morcz, hogy “ha valaki nem oltatja be a gyerekét, azon én bevasalnám az oltás elmaradásának következményeit”???
  Orvosként Istennek képzeli magát, aki felüti a receptkönyvet, s megmondja, hogy mi lett volna, ha…? Mit akar bevasalni rajtunk, a gyógyszerlobbi elmaradt profitját? Mit képzel, hogy az elmaradt oltásnak “következményei” vannak? A beadott oltásnak vannak következményei dr. Morcz, és ha az oltottak csak egy szemernyire is ráeszmélnek az oltások körüli disznóságokra, akkor lámpavas nem marad üresen kerek e világon! Az embereket át lehet verni ideig-óráig, de aztán amikor az élet szembesíti őket a valósággal, akkor elkezdenek gondolkodni. S firkálhat itt statisztikáról, hivatalos infókról – azt képzeli, hogy csak annyi autista oltáskárosodott van, ahányat feltüntetnek a VICP-en – ne röhögtesse ki magát, hogy azért leukémiás minden tizedik kisgyermek, mert sokat fejlődött a diagnosztika! Befizetem egy MMR vakcinára, aztán beszéljünk pár év múlva, hogy hogyan érzi magát…

 10. Dr.Morcz

  1. Az infó, hogy meggyilkolt magzatok sejtjeit használják fel, honnan származik?
  2. Az oltás elmaradása leginkább a be nem oltott gyereket károsítja. Ha túl sokakat nem oltanak be, a be nem oltottak között lesz, aki elkapja az adott betegséget, és köztük annak a szövődményeit is. Ezek kezelési költségeit jogos lenne ráterhelni az oltást megakadályozókra. Viszont jogos lenne a dohányosra is ráterhelni a tüdőrákja kezelését, ez egyes országokban megy is, a biztosítók többet kérnek egy dohányos eü. biztosításáért.
  3. Minden tizedik kisgyermek még akkor se feltétlen leukémiás, ha a mintavételt egy gyerektumor-központban végezzük. Honnan jön ez az adat?
  4. Nem képzelem magamat istennek, de sajnos orvosként rám ragadt, hogy a bizonyítékok alapján gondolkodjak. Ettől persze lehet, hogy nincs igazam, elképzelhető, hogy birkavesével is lehet földrengést megelőzni, ugyebár. Mégsem hiszem, hogy mást tehetnék, amíg mind a jogszabályok, mind a józan ész azt mondják, hogy a több nemzedéknyi kutató által felhalmozott információkat használjam, persze úgy, hogy továbbképzem magam, követem a szakirodalmat, stb.
  5. Lehet azt mondani, hogy a VICP adatai nem jók, de ezt nem azzal a pár kommenttel feljebb idézett cikkel kéne alátámasztani, ami tárgyi tévedéseket tartalmaz (ti.azt írja, hogy a VICP semmi adatot nem bocsájt ki, miközben évre és oltásra lebontva megírják a kártérítési eseteket, összegeket).
  6. Nem kötelező elhinni egyébként, amit az orvos mond, hiszen úgyis minden orvos a Big Pharma zsebében van, korrupt, alávaló, itthon még pluszban hálapénzvadász is. Érdemesebb inkább az ukrán csodadoktorokhoz és az őseinknek is jól bevált táltosokhoz fordulni, ők mindenre tudják a választ. Aki ezt következetesen megteszi, biztos sok kellemetlen orvos-beteg találkozást spórol meg.

 11. Labant Csaba

  Dr. Morcz: „1. Az infó, hogy meggyilkolt magzatok sejtjeit használják fel, honnan származik?”
  A BETEGTÁJÉKOZTATÓBÓL, amit a „bizonyítékok alapján gondolkodó, több nemzedéknyi kutató által felhalmozott információkat használó, szakirodalmat követő, magát továbbképző” orvos EL SEM OLVAS! Ha venné a fáradtságot rá egyszer – gondolom gyakorló orvosként naponta ad be MMR oltásokat – s átfutná a cetlit, talál olyat, hogy „humán diploid sejtek”. Nos, ez magyarul abortált emberi magzatból származó sejteket jelent…
  dr. Morcz: „2. Az oltás elmaradása leginkább a be nem oltott gyereket károsítja.”
  Valóban? Amit nem adnak be, az hogyan károsítana??? Érdekes módon a megbetegedések mindig a beoltottaknál fordulnak elő. Az oltatlanok ellenállóbbak és általánosan is egészségesebbek. Mint említettem fentebb, jómagam megkaptam az összes előírt kanyaró-oltást, mégis megbetegedtem 16 évesen, amikor már valóban veszélyes tud lenni. Akkor ez most mit bizonyít egy orvos számára? Hogy az oltás jó, mert nem lettem kanyarós mondjuk 8 évesen? Mert szerintem azt bizonyítja, hogy az oltás intézménye egy végtelenül felelőtlen belenyúlkálás olyan területbe, amiről az orvostudomány épp csak gondol valamit. S ez a bűncselekmény dr. Morcz, nem az, ha valaki nem kér ebből az áltudományos fikciókon alapuló népirtásból. Sajnos, gyermekként nem volt döntési lehetőségem, de felelős szülőként az ostoba jogszabályokkal szemben is megvédem gyermekemet a tudatlan, önjelölt megváltóktól. Ja, és birkavesét nem földrengésmegelőzésre használnak, hanem „védőoltások” gyártására, s nem a táltosok, hanem az oltóanyaggyárak…
  3. Nem adatként említettem a leukémiát. Gyakorló orvosként tudnia kellene dr. Morcz, hogy exponenciálisan nő a daganatos, leukémiás, autoimmun cukros, és autista gyermekek száma. Ez egyértelműen összefüggésben van az oltásokban található rákkeltő vegyianyagokkal.
  4. Ha nem képzeli magát Istennek, akkor honnan veszi, hogy az oltásmegtagadók ártanak, s nem az oltásokat beadatók? Tudnia kellene, hogy a beoltott gyermek képes tünetmentesen is megfertőzni környezetét. Miért keveri ide a dohányzást, főleg az oltásmegtagadók oldalán? Az oltásmegtagadók rendszerint nem dohányoznak, környezettudatos életet élnek, s szeretik gyermeküket és a Teremtőt.
  5. A belinkelt cikk nem állítja azt, hogy EGYÁLTALÁN nem ad ki az Amerikai Oltáskárosodottakat Kártérítő Központ adatokat, hanem azt, hogy az autizmusban szenvedő oltáskárosodottak közül csak egy szűk csoportot kártalanít, azt is fű alatt, mint a vizsgálat kiderítette. Hallgatási kötelezvényt iratnak alá a károsultakkal, mert tudják, hogy példájuk ha kitudódna, akkor precedenssé válna, s egyrészt az összes autista után fizetni kellene onnantól kezdve, s megdőlne a már sokáig úgysem tartható hivatalos álláspont, miszerint az autizmust nem okozhatja oltás. A cikk is – mely sorai alatt most fórumozunk – része ennek a népbutításnak…
  6. Téved dr. Morcz, nem „minden orvos alávaló”. A legtöbbjük azonban nem látja a fától az erdőt. Profánul hangzik egy magát jólinformált orvosnak nevező szájából a tanács, hogy forduljunk táltosokhoz és ukrán csodadoktorokhoz, hogy megkíméljük magunkat a „kellemetlen orvos-beteg” találkozásoktól. Sajnos, törvények kötelezik a szülőt bizonyos kötelező orvosi szolgáltatások igénybevételére. Ha az egészségügyi rendszer nem lenne közpénzből támogatva, s az orvosoknak is a saját lábukra állva kellene ügyfélkört találniuk – mint „a táltosoknak és ukrán csodadoktoroknak”, akkor alig maradna közülük néhány a pályán. Mindnek felkopna az álla, aki most vakon oltogat, mert „szakmailag képzett”, de a betegtájékoztató szintjén sem ismeri a fecskendő tartalmát, amit egészséges gyermekek testébe injekcióz a „közegészség” nevében.

 12. Dr.Morcz

  Csak pár pontosítás, aztán kiszállok a parttalan vitából:
  1. Nem minden orvos ad be MMR-t, a többségét gyermek-, ill. háziorvosok adják be valószínűleg, így tőlük valóban elvárható, hogy ismerjék az összetételét. Én még nem adtam be ilyet, más a szakterületem.
  2. Most már én is ismerem, innen: http://www.pharmindex-online.hu/gyogyszerkereso/priorix-por-es-oldoszer-oldatos-injekciohoz-12078.html#document_1915968
  3. Ez valóban tartalmaz emberi embrióból származó diploid sejteket. A magyarázat az, hogy a vírus nem nő magában /táptalajon, mint egy baktérium, hanem csak élő sejtekben, és egyes vírusok emberi sejtekben jobban nőnek. Az adott sejtcsoport egy 1966-ban történt terhességmegszakítás 14 hetes magzatából származik. A terhességmegszakítást nem a sejtek nyerése céljából hajtották végre, hanem anyai döntés miatt. A sejtvonalat azóta tenyésztik, tehát nem esnek újabb magzatok áldozatul ( http://www.immunizationinfo.org/issues/vaccine-components/human-fetal-links-some-vaccines ). Ezzel együtt érzelmileg nem lehet könnyű ezt elfogadni.
  4. Az oltás elmaradása úgy károsíthatja a gyereket, hogy megkapja az adott betegséget, és összeszed valami ezzel kapcsolatos szövődményt. Erre nyilván kicsiny az esély. Ha a komoly szövődmény esélye kisebb lenne, mint az oltás szövődményének esélye, akkor hiba lenne az oltást beadni. Ha fordítva, akkor az oltást beadni értelmes dolog.
  5. Nem olvastam arról statisztikát, hogy valóban nő-ez az összes említett betegség gyakorisága a gyermekekben. Könnyen elképzelhetőnek tartom a cukorbetegség ill. allergiás betegségek esetén, a többihez nem tudok hozzászólni. Azt viszont bizonyítani kellene, hogy összefüggés van-e az oltások és az adott betegség kialakulása között. A cukorbetegség, allergiák, ill. pl. az elhízás, ami szintén egyre gyakoribb a gyerekek körében, éppúgy (sőt szerintem sokkal nagyobb eséllyel) múlhat a táplálkozáson, allergiák esetén a környezetszennyezésen is. Ilyen értelemben pl. az olyan érvek, hogy Afrikában, ahol nem oltanak, kevesebb a cukorbeteg, stb. nem jó érv. Olyan csoportokat kellene összehasonlítani, ahol a környezet is azonos, csak az egyik csoportot beoltották, a másikat nem.
  6. Bárkinek joga van az orvosokat bárhogy minősíteni, azt is leírhatja, hogy szerinte az orvosok többségének felkopna az álla, ha nem közpénzből támogatnák az eü. rendszert. Én nagyon is tudnék örülni annak, hogyha holnaptól ez bekövetkezne. Nem mintha azt hinném, hogy kéregető orvosokkal telnének meg az aluljárók, hanem azért, mert véget érne az a rendszer, ahol a kollégák többsége megalázóan alacsony bérek mellett, részben kényszerből, részben humánumból ellátják azokat a betegeket, akik
  – az elvárható mértékben sem törődnek az egészségükkel
  – kígyót-békát kiabálnak mindenkire, akin fehér köpenyt látnak (nem csak az orvosokra: nekem sok bajom van azzal, hogy beszélnek a betegek a nővéreinkkel)
  – azt hiszik, ingyen (valójában a közpénzből) azonnal, soron kívül jár a legmagasabb szintű ellátás is
  – azt hiszik, hogy pár óra netturkászással éppolyan részletes ismereteket tudnak szerezni, mint 6 év egyetem + x év orvosi gyakorlat.
  Nem gondolom, hogy Labant úr véleményét meg tudom változtatni, de a többi olvasó figyelmét hadd hívjam fel arra, hogy nem csak a hagyományos orvoslásnak (oltások, gyógyszerek stb), hanem az alternatív gyógymódoknak, sőt több betegségben a kezelés elmaradásának is komoly következményei lehetnek. Egy friss példa Steve Jobs esete, aki valószínűleg tovább élhetett volna a hagyományos kezelés mellett: http://index.hu/tech/2011/10/15/alternativ_gyogymodokkal_siettette_a_halalat_steve_jobs/
  Na, viszlát.

 13. Labant Csaba

  dr. Morcz, az oltóorvosok döntő többsége nem ismeri az oltások összetételét…
  Igen, a vírus nem nő magában – mivel normálisan része, alkotóeleme egy sejtnek. Pontosabban definiálva egy fehérjeburokban lévő genetikai információ.
  A vírus képes a genetikai tulajdonságok átvitelére is. Transzpozonok, ugráló gének a jelenség orvosi elnevezése.
  A kórokozó-elmélet egy ökörség, kéretik utánanézni Antoine Béchamp munkásságának. Tőle plagizált Pasteur…
  Gyermekeink szempontjából lényegtelen, hogy 66-ban anyai döntés okán kaparták ki a donorként felhasznált emberpalántát. Gyermekem testében semmi keresnivalója más élőlények sejtjeinek! Különösen nem egy erőszakos halált szenvedett magzatból, mely nálam, vagyis gyermekem apjánál is idősebb. Vajon milyen programot indítanak el az oltott kisgyermekekben egy 45 éves magzat sejtjei? Ezt, ugye nem vizsgálta senki?
  Az oltás elmaradása nem károsíthat, mert az egészség természetes alapállapot, s nem állítható elő manipulációkkal. Az oltás pedig manipuláció, mégpedig a legaljasabb fajtából való.
  Kontrollcsoportos statisztikákat nem végez a WHO az 1969-es Madrasi BCG-tanulmány óta, melyben bebizonyosodott, hogy az oltás nem véd, hanem terjeszti a TBC-t…
  Így csak civilek, és lelkiismeretes orvosok által végzett kontrollcsoportos összehasonlítások történtek, melyek egyértelműen az oltatlanság előnyeit igazolják.
  Minden tiszteletem azoké az orvosoké, akik humánumból és szívvel látják el a betegeket, azonban lámpavasra valónak tartom azokat, akik felületességből, nemtörődömségből, korlátoltságból, féltékenységből, kapzsiságból ártanak a gyermekeknek… akik pedig tudatosan hazugságokat terjesztenek, s valótlanságokkal tömik a kollégák fejét is, azokat a tudósokat, tisztifőorvosokat kalodába ültetném be oltáskárosodott gyermekek közé életfogytiglan.
  Legyen ez a végszó.

 14. csak egy laikus

  “Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul”- tartja a régi bölcsesség. Ezért hát én csupán annyiban szeretnék hozzászólni a témához, hogy javasolnám minden kedves laikus társamnak a SZAKIRODALOM tanulmányozását (és ezalatt nem különböző összeesküvés-elméleteket “leleplező”, a Big Pharmacy-t ostorozó firkálmányokra gondolok), valamint némi egészségügyi előképzettség megszerzését, mielőtt elkezdenénk vitatkozni orvosokkal… Azokkal az orvosokkal, akik vért izzadva beverekszik magukat a nemzetközileg is jó hírnévnek örvendő magyar orvosi egyetemekre, hogy utána még keményebb munka után (minimum 6 év intenzívnél is intenzívebb tanulás, kutatás, +gyakorlat) megszerzik a diplomájukat, azért, hogy életeket mentsenek.
  Fel nem foghatom, hogy miért gondolják egyesek nagy biznisznek a havi nettó 80 ezres fizetést napi 10-12 óra munka (+ügyelet) mellett… Pedig a legtöbb orvos ezt végzi, pusztán elhivatás-tudatból.
  És egyesek emellett még minden javadalmazás nélkül írnak ilyen blogokat, hogy az embereket felvilágosítsák és tájékoztassák, tévhiteket oszlassanak, növeljék a magyar egészség-kultúra színvonalát, stb.
  A minimum, hogy valaki tisztelettel írja meg az ellenvéleményét, és elismerje a szakirányú ismeretei hiányosságait.
  Azért írtam ezt meg, mert egy orvos nem fog magának önreklámot csinálni, hanem végig szakmai érvekkel vitázik. Induló értelmiségiként viszont kénytelen voltam felhívni a figyelmet a vitának erre az eddig háttérbe szorult, de annál fontosabb tényezőjére.

  1. Vak Bottyán

   Az orvosok is csak emberek, a jó múltkor a másodszorra is skarlátos lett kisfiunkkal , az ügyeletes orvost mi világiasítottuk fel a tünetekről és akkor a doki elgondolkozott” akkor az az előző kislány is skarlátos volt??”!!! Az édesanyámat a hiper szuper agyonképzett dokik összevissza kezelték amig rájöttek 42 éves korára egy szimpla ultrahanggal ,hogy öt centit meg van süllyedve az egyik veséje és ez okozhatja a tüneteket…. Tehát nekem is jogom van kételkedni, és nem csak vakon szót fogadni!!!!

 15. eüdolgozó

  T.Csabától kérdezném, hogy látott-e már olyan embert, aki gyermekbénulás következtében vastüdőben “élte” le az életét?! Én láttam, és arra a következtetésre jutottam, hogy felőlem kutyasz…t is olthatnak belém, csak ne kelljen úgy vegetálnom…
  Minden védőoltást ellenzőnek kötelezővé tenném, hogy nézzen meg egy ilyen embert, és utána döntsön szabad akarata szerint.

 16. Labant Csaba

  “csak egy laikus”-nak: nem állítottam olyat, hogy egészségügyi végzettséggel rendelkeznék. A tények számítanak, s nem az, hogy ki mondja ki. Aki figyelmesen végigolvassa a kommenteket, az világosan látja, hogy dr. Morcz orvos létére pl. tőlem tudta meg, hogy lemészárolt emberi magzatból származó sejtek vannak az MMR oltásban. Miért gond az, hogy nincs dr. a nevem előtt, s a művészet területén tettem le nem keveset az asztalra…?
  “eüdolgozó” kérdésére válaszolva: nem láttam vastüdőset, de ne keverjük össze a szezont a fazonnal. A vastüdő és az oltás közötti összefüggés egy bizonyíthatatlan fikció. A gyermekbénulás – minden jel arra utal – valójában nem vírusos megbetegedés, hanem mérgezés. A DDT bevezetésével ütötte fel fejét, s nem fertőz. A betegekben talált vírus – melyet tévesen neveznek polio-vírusnak – következmény és nem ok. A vegyszeres mérgezés által legyengült szervezetben megjelennek különféle vírusok – azonban botorság azt hinni, hogy a vírus a betegség okozója.
  Én inkább azt javaslom, hogy minden szülő, aki oltatni viszi gyermekét, látogasson meg előtte egy oltáskárosodottat…

 17. pizzamester

  “Labant Csaba”: idiota vagy ha ezt a hulyesegt elhiszed. persze, legkozelebb majd azzal jossz, hogy az AIDS-et sem virus okozza. esetleg probald ki magadon. az embersiseg csak jobban jarna ha egy hozzad hasonlo okor nem adna tovabb a genetikai allomanyat…

  a vedoltasok bizonyitottan hasznosak, embereleteket mentenek, mellekhatasaik jelentektelenek a hasznukhoz hasonlitva. Az autizmussal valo tanulmanyrol meggyozoen bebizonyitottak hogy hazugsag, elkovetoje elnyerte melto bunteteset, a szakma es a normalis emberek orok megveteset.

  na de hogy 150 evvel Semmelweis Ignac utan meg vannak akik ketelkednek a fertozo betegsegek letet illetoen, haaat, latszik hogy milyen szinvonaluak az iskolak…

  kar hogy azok akik ezt a sok osszeeskuveselmeletet a gyogyszergyarakrol emg a farma-lobbirol elhiszik nem koltoznek el valami alkatlan szigetre. mutogathatnak oket es degeneralt utodaikat a gyerkeinkenk mint az alaltkaertben: ime ezek azok akik onkent novelik emg a halnadosagukat es teszik ttonkre gyerekeik eletet.

  1. Vak Bottyán

   Kedves Pizzamester!
   Egy hat éves autista kisfiú apukájaként úgy érzem az alatt a négy év alatt míg a más állapotunkból(nem betegség!!!) adódó kommunikációs nehézségeket sikerült úgy ahogy áthidalni, nem teljesen elég de kellő tapasztalatot, sikerült talán felhalmoznunk a témával kapcsolatban. A mi kisfiunk története szinte megtévesztésig hasonló Beáta gyerekéhez. A kisfiunk öt hónapos és tizennyolc napos volt amikor felállt, egy éves kora után szavakat mondott ki ( any , app , Ubul( a kutyánk neve) stb.), megette a banánt , spenótot, tökfőzeléket, ezek a jó dolgok két éves korára teljesen eltűntek. Nem hajlandó semmilyen gyümölcsöt, főzeléket, s csak nagyon kevés fajta ételt eszik meg, főleg kakaót, csokoládékat, tésztát , húslevesnek a levét hajlandó megenni. És teljesen eltűnt a beszéd, a szavak , az arckifejezések( ezek a családi videókban azért dokumentálva vannak). Ha az okát kérdeztük mindig szakemberektől, csak vállvonogatás, és , hogy azok biztos nem szavak voltak csak hangok amik tetszettek neki , de aztán már nem volt érdekes és így elfelejtette. Azóta is négy évi komoly küzdelem után, a Korai Fejlesztő és A Vadaskert alapítványnál Solt Anna önfeláldozó és hathatós segítségével (amit itt is nagyon szépen köszönünk) hat évesen 116-os IQ- val, csak egy másfél éves gyermek színvonalán beszél a kisfiunk. Amíg ide elértünk rengeteg húsz –harminc perces őrjöngő hisztivel kellett megküzdeni, mert szegénykénk, nem tudta pontosan megérteni a körülötte lévő eseményeket és nem tudta pontosan elmondani mit szeretne. Természetesen a körülöttünk lévő emberek bőven elláttak jó tanácsokkal és beszólásokkal mint pl.: miért nem neveljük meg a hisztis kölköt, pofozzuk fel stb.!!!! Sajnos az átlag ember mit sem tud kezdeni a helyzettel, de a kritizációba nagyon profik tudnak lenni. A helyzet megoldásában nekünk sokat segített pl: a napirendi kártya, egy ideig a PECS, és a laktóz mentes tej bevezetése.
   Ha logikusan próbáljuk végigkövetni az eseményeket(mint Sherlock Holmes) az egy és két éves kora között két oltást kapott, 15 hónaposan az MMR-t, és 18 hónaposan a DTPa+IPV+ Hib oltásokat kapta, semmilyen más családi vagy nagyobb baleseti trauma nem érte a kisfiunkat. Mi személy szerint az MMR oltásra gyanakszunk, az eddig leírt okokra gondolva. Az internetet böngészve, találtam pl: a CDC- az amerikai Járványügyi Hivatal- egyik kutatóorvosa: Dr William W. Thompson, A CDC epidemiológusa az emberiség hírnökeként bejelentést tett az MMR-oltás és az autizmus kapcsolatáról. A top CDC kutató azzal az igazsággal jött elő, ami már régóta foglalkoztatja az alternatív médiát. A CDC egyfolytában azt állítja, hogy az MMR oltóanyag hatásos és biztonságos…holott az ezidáig eltitkolt gyakorlati eredmények pont az ellenkezőjét mutatják. Dr William W. Thompson Dr. Brian Hookerrel, a Focus Autism Alapítvány (FAF) elnökével beszélgetve elmondta, hogy az a 2004-es CDC tanulmány, amely a “Pediatrics” című tudományos folyóiratban jelent meg, az “Életkor az első kanyaró-mumpsz-rubeola védőoltás esetében autista gyerekek és illesztett iskolás kontroll csoportban: populáció-alapú vizsgálat a Atlanta metropolisz régiójából “- olyan adatokat tartalmaz, amelyeket szándékosan manipuláltak azért, hogy eltitkolják az oltóanyag és autizmust kapcsolatát.

   Olvass többet itt: http://naturahirek.com/cdc-kutatoorvos-vallomasa-az-mmr-vedooltas-autizmust-okoz/ | NaturaHirek.com

   Ez csak egy apró szösszenet amit általában egy vállvonogatással ,és „az ugyan már nem kell mindent elhinni amit az internet mond „ szinten utasítanak el mosolyogva. Kérdezem én ha fővesztés terhe mellett tennék ezt és nem kibicként, hiszen a gyermekemben okoznak kárt és nem saját maguknak , ugyanígy viselkednének-e??!!
   A mai világunk abból a meggyőződésből, hogy az emberi élet szent és sérthetetlen, elutasítja pl. a gyilkosok kivégzését nehogy tévedjen a bíróság , egy autista gyermeket , akár rendőri segédlettel is képes az állam beoltatni alapszinten sem törődve azzal, hogy pl . a négy éves kemény harc után esetleg újra elegánsan kicsinálja a gyerek tudatát…..Egy AUTISTA GYEREKNEK MA MAGYARORSZÁGON NINCS ANNYI JOGA MINT EGY GYILKOSNAK!!!!! Ha ugyanis igaz , hogy az oltás védettséget ad, akkor nem veszélyezteti a többi gyereket, de ha nem ad védettséget akkor mi értelme????!!! Akkor mi értelme kockáztatni, csak hogy a gyógyszer lobbi még több pénzt zsebeljen be???!!!
   Én nem az oltások ellen vagyok, csak egy sokkal jobb és átgondoltabb oltási rendszert szeretnék, amikor megnéznék, hogy mikor kinek és mit adnak, és egyszerre csak egyet azt is maximum fél évenként nem kombináltat. Ha meg valami gyanú merül fel akkor pedig igenis vegyék komolyan, és ne söpörjék le az asztalról.
   Most kezdetnek csak ennyit…

 18. pizzamester

  meg annak a vilag marhajanak aki szerint a jarvanyos gyermekbenulast a DDT-okzota: a DDT-t a II. vilaghaboru vege utan (azok nak az elmehaborodottaknak a kedveert akik elhiszik, hogy a vedooltasok karosak, talan nem art leirni az evszamot: 1945) kezdtek el nagy tomegben hasznalni. ugyan hogy kepes valaki akor ezzel amgyarzani a ket vilaghaboru kozotti gyermekbenulas-jarvanyt?

  legyen ez a vegszo. ez minositi a vakcina-osszeeskuvesben hivok szellemi szinvonalat..

 19. Labant Csaba

  “pizzamester” magát minősíti mocskolódásával. Rá se hederítsen egy ilyen “elmeháborodott ökörre” (ez volnék jómagam), s oltassa csak nyomorékká, fogyatékossá a saját gyermekét. Mindenkinek eljön egyszer a számadás órája, s én nyugodt lelkiismerettel állok az Égi Ítélő színe elé, hogy megvédtem gyermekemet ezektől az álcázott vegyi fegyverektől.

 20. ron

  akik nem tudják kitalálni, hogy az oltóanyag veszélyes túl- oltották magunk , vagy ők bennfentesek. AIDS átverés
  “House of Numbers” AIDS EXPOSED
  “The science of Panic” AIDS EXPOSED

 21. Gyv

  Aki azt mondja, hogy az autizmust oltás okozza, semmit nem tud a betegségről, és sokkal többet árt, mint amennyit használ. Az, hogy akár 2-3 cikk is azt állítja, hogy van bizonyos oltások között összefüggés, egyrészt még nem bizonyíték, másrészt: módszertanilag ez a tézis nagyon nehezen vizsgálható! Aki ért egy kicsit a témához, az ezt tudja, aki nem, az szerintem inkább ne lépjen fel szakértőként. Nem véletlenül járunk egyetemre és szakképzésbe 6-10 évig, ha az internetről minden tudás beszerezhető lenne, meg lehetne szüntetni az egyetemeket. A poszt szakmailag hiteles, és megállja a helyét!!!

  1. Vak Bottyán

   Ha van autista gyereked csak akkor okoskodj én már négy éve ezzel a problémával élek és már nagyon unom a hozzád hasonló tájékozatlan embereket!
   A legszörnyűbb az hogy ebből is üzlet lett, egy autista kisgyerek 200 ezer forintot ér egy elfekvőként működő speciális óvodáknak, az igazgatóik meg luxus BMW-el járnak az én gyerekem szenvedéséből hasznot húzva!!!! Előbb tájékozódj utána okoskodj!!!!!!!!!

 22. kai

  Erre az elméletre és arra hogy miért helytelen, nagyon szemléletes példa az afrikai bolha esete

  (” Fiatal tudós érkezik Afrikába kutatómunkára. Első kísérletét egy afrikai bolhával végzi. Leteszi maga elé az asztalra, és ráparancsol:
  – Ugorj!
  A bolha ugrik. Ez a jelenet megismétlődik párszor. Amikor kitépte valamennyi lábát, megint ráparanŹcsol:
  – Ugorj!
  A bolha nem ugrik. Az ifjú tudós megismétli néhányszor a parancsot, egyre hangosabban, de a bolha csak nem ugrik. Ekkor leül az írógépe elé, és papírra veti első tudományos megfigyelését:
  – Az afrikai bolha megsüketül, ha kitépik minden lábát.”)

  Lehet, hogy csak egy vicc, de nagyon igaz, és jól rávilágít, hogy a következtetések levonása előtt nem árt végigondolni a lehetséges ok-okozati összefüggéseket, és a magfigyelt jelenség kialakulásában közreműködő tényezőket számba venni.

  A cikk nagyon jó, és remélem azért volt néhány kétkedő ember, akit sikerült meggyőzni! Nem ártana, ha az összeesküvés elméleteknek felülő emberek is hajlandóak lennének ezt végiggondolni, ugyanis a legtöbb elmélettel ez a hiba: logikusnak tűnik, csak vannak fontos tényezők, körülmények amiket nem vesznek figyelembe.

  Amúgy pl. én sem tudtam (pedig hamarosan gonosz szakmabeli leszek) hogy ehez az oltáshoz szükséges vírusokat emberi sejtekben tenyésztik. Nem feltétlenül annyira releváns ez, szerintem, hiszen minden vírust sejtekben tenyésztenek (csirkeembrió sejtekben például), de ez nem jelenti azt, hogy az oltóanyagot, úgy ahogy van, sejtekkel együtt adják be! Jól is néznénk ki, olyan immunreakciót okozna, hogy nem az autizmus okozna problémát… Egyébként ez az eredeti Wakefield féle “kutatás” már csak a résztvevők száma miatt sem korrekt.

  Elnézést a helyesírási hibákért, valamiért nem tudok belekattintani és utólag javítani a szövegen.

 23. Dohány Mónika

  Én hét gyermekes édesanyaként azt szeretném leginkább, ha korrekt tájékoztatás lenne elérhető,mindkét oldal részéről. Igenis jó dolognak tartom, hogy vannak kutatások az oltások mellékhatásaival kapcsolatban. Jó lenne ha tisztességes tájékoztatás után, mindenki akinek erre igénye van saját maga dönthetné el, hogy mikor és milyen oltást adat be a gyerekének a gyerekorvosával gondosan átbeszélve, hogy mikor mi jelenti a magasabb kockázati tényezőt. Úgy tudom, hogy sok országban ezt sokkal szabadabban kezelik, bízva abban, hogy egy szülő jót akar a gyerekének.
  Semmiképp nem tartom elfogadhatónak, hogy a törvény ilyen erőszakosan jár el ebben a kérdésben.
  Azt gondolom, hogy egy egészséges ember immunrendszere nagyon sok fertőzésnek képes ellenállni, és nem igazán látom annak értelmét, hogy egyegészséges kisgyermek miért ne eshetne át olyan gyermekbetegségeken mint a mumpsz, vagy rubeola, vagy bárányhimlő, egész életre szóló védettséget szerezve a szervezete számára, ezekkel a betegségekkel szemben.
  Azt gondolom, hogy a rendkívül agresszív oltási kampányok helyett érdemes volna jelentős figyelmet fordítani az életkörülmények javítására, ahol az immunrendszer kellőképpen meg tud erősödni.
  A kisgyermekek esetén gondolok itt a sok szabad játékra jó levegőn, egészséges táplálkozásra jó minőségű ételekkel, a gyermek számára nagyon fontos rendezett életvitel kialakítására.
  Talán ha az ország családpolitikája sokkal jobban figyelne a gyermeket nevelő családok helyzetére és a gyerekvállalás nem róna ekkor terhet a szülőkre, akkor egészségesebb életerősebb kevesebb betegséggel sújtott nemzedéket tudnánk felnevelni, akár kevesebb védőoltással is.

 24. flygandeangel

  Talan megnyugodhatnak a kedelyek . Az autizmust nem a vedooltas okozza.

  Patches of Disorganization in the Neocortex of Children with Autism
  http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NE … ured_home&

  http://www.nimh.nih.gov/news/science-ne … eader-link

  Autism Awareness: Disorder Begins Before Brain Is Fully Developed, Making Risks From Vaccinations Impossible
  By Chris Weller | Mar 27, 2014 10:48 AM EDT

  1. Vak Bottyán

   Ezek nem ugyanolyan szintű cáfoló információk mint amit az MMR ellenzők hoznak fel???

  2. don

   Magyar nép az egy leggbunkok parasztok. A testvér eladja a testvér 2 forint. Oltjatok ti idiótak is dögöljatok mint a patkanyok sojat házba. Ne felejtetok beveni feher potliszt kenyér, az nagyön jol a vodőoltasal. De rohadékok menetek a fiamhoz is hozatok visza az ön egesegel amit elvideték ti mocsok bönözök hazarulok is pszichopatak.

 25. Szalkai Titi

  Kedves Oltáspáriak,
  Három költői kérdésem van hozzátok, nagyon részletes, tudományosan, FÜGGETLEN kísérletekkel alátámasztott válaszokat kérek:
  1. Mik azok a Langerhans sejtek, mi a szerepük az emberi testben és hogyan függhetnek össze az oltásokkal?
  2. Mit csinál az emberi testben az alumínium?
  3. Mi történne akkor, ha egy felnőttet testsúlyarányosan oltanának be a gyerekekhez képest? Pl ha egy 5 kg súlyú, intenzív fejlődésben levő csecsemő 1 db vakcinát kap, akkor egy 80 kg-os felnőtt 16x-os adagot: 16 db-ot egy alkalommal? Erre vannak kísérletek?
  Előre is köszönöm.
  Egy nem annyira laikus

 26. Becky

  Csak annyit szolnek a temahoz, hogy miert dolunk be valaminek, amit egy vilagmeretu gyogyszergyar kifejlesztett, szerintuk teljesen biztonsagos.
  Azt tudja-e itt barmelyikotok, hogy egy es ugyanaz a szemely az elnoke a gyarnak es a felulvizsgalo szervnek, aki az mmr-t es az osszes tobbi vakcinat gyartja es engedelyezteti?
  Ugy gondolom ez boven eleg bizonyitek arra, hogy mire megy ki a jatek.
  Mellesleg bizony boven van az oltoanyagokban mindenfele rakkelto anyag, formaldehid, aluminium, abortalt magzati sejt, az mmrben vam emberi es allati is… es mondjuk, hogy ez bizony jo hatassal van egy 15 honapos babara? Ki az a marha aki szerint ez jo?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Read previous post:
Poloskavész Update!

Jó a blogok közti szakmai konzultáció, mert így egymásra odafigyelve jobban rá tudunk világítani egy-egy dologra, így történt ez most...

Close