«

»

2×16

Ma van 16 éve, hogy hivatalosan is az egészségügy kötelékébe álltam, amikor is 16 éves gimnazistaként nyári munkára segédápolónak mentem (CD-lejátszóra gyűjtöttem épp).

De előtte 16 évig nemhivatásosként is részt vettem az egészségügyben, erről következzenek bulváros részletek:

Az 1982-es focivébé Magyarország-Salvador meccsén kezdtem utat törni magamnak, de csak másnap érkeztem meg (ezt a lemaradásomat azóta is próbálom behozni). Negyedéves medikus szüleim a vizsgaidőszak közepére vártak, anyut ki is zavarták kettessel a gyógyszertan vizsgájáról, nehogy ott szüljön meg.

Két évig a SOTE házasoknak kialakított koleszában laktunk, majd utána tíz évig szolgálati lakásban a komáromi kórház területén. A társasházban négy orvoscsalád lakott. Ha fájt a hasam, csak leugrott a felettünk lakó sebész, Feri bá, hogy megnézze nem vakbél-e. Második húgom születésénél pedig a szembeszomszéd fogorvos Robi ébresztett minket reggel, hogy induljunk az iskolába.
Ha a szüleink egyszerre ügyeltek, szabadnapos nővérek vigyáztak ránk, ha ottmaradtunk az óvodában, az óvónéni csak lerakott minket a kórházportán.

12 évesen tudtam higanyossal vérnyomást mérni, és meg is tettem, mert ha apu ügyelt a belgyógyászaton, én ott boldogítottam a nővéreket. Köpenyben, jegyzetfüzettel, jelentőségem teljes tudatában…
Aztán végre betöltöttem a 16-ot, és hivatalosan is beléphettem segédápoló munkakörbe.
Első napom története itt olvasható.

 

Szerző: Ipolyi-Topál Gitta

Szia! Gitta vagyok, a HáziorvosBlog szülőanyja, orvos, önjelölt egészségkultúra-fejlesztő. Ez a blog azért jött létre, hogy közérthetően adjon át az egészségeddel kapcsolatos információkat. Kövesd Facebookon is!

Amikor üzenetet hagysz, figyelj arra, hogy egészségügyi adataid érzékeny adatok. Sürgősségi helyzetben ne itt üzenj!

Az email címet nem tesszük közzé. A kitöltendő mezőket * jelöli.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read previous post:
Utazási hányingerre: gyömbér!

Öten vagyunk testvérek, és kiskorunkban a legkülönbözőbb módokon és helyeken hánytuk nyakon a szüleinket az autóban. Mígnem egyszer egyik húgom...

Close