«

»

2×16

Ma van 16 éve, hogy hivatalosan is az egészségügy kötelékébe álltam, amikor is 16 éves gimnazistaként nyári munkára segédápolónak mentem (CD-lejátszóra gyűjtöttem épp).

De előtte 16 évig nemhivatásosként is részt vettem az egészségügyben, erről következzenek bulváros részletek:

Az 1982-es focivébé Magyarország-Salvador meccsén kezdtem utat törni magamnak, de csak másnap érkeztem meg (ezt a lemaradásomat azóta is próbálom behozni). Negyedéves medikus szüleim a vizsgaidőszak közepére vártak, anyut ki is zavarták kettessel a gyógyszertan vizsgájáról, nehogy ott szüljön meg.

Két évig a SOTE házasoknak kialakított koleszában laktunk, majd utána tíz évig szolgálati lakásban a komáromi kórház területén. A társasházban négy orvoscsalád lakott. Ha fájt a hasam, csak leugrott a felettünk lakó sebész, Feri bá, hogy megnézze nem vakbél-e. Második húgom születésénél pedig a szembeszomszéd fogorvos Robi ébresztett minket reggel, hogy induljunk az iskolába.
Ha a szüleink egyszerre ügyeltek, szabadnapos nővérek vigyáztak ránk, ha ottmaradtunk az óvodában, az óvónéni csak lerakott minket a kórházportán.

12 évesen tudtam higanyossal vérnyomást mérni, és meg is tettem, mert ha apu ügyelt a belgyógyászaton, én ott boldogítottam a nővéreket. Köpenyben, jegyzetfüzettel, jelentőségem teljes tudatában…
Aztán végre betöltöttem a 16-ot, és hivatalosan is beléphettem segédápoló munkakörbe.
Első napom története itt olvasható.

 

Szerző: Ipolyi-Topál Gitta

Szia! Gitta vagyok, a HáziorvosBlog szülőanyja, orvos, önjelölt egészségkultúra-fejlesztő. Ez a blog azért jött létre, hogy közérthetően adjon át az egészségeddel kapcsolatos információkat. Kövesd Facebookon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Read previous post:
Utazási hányingerre: gyömbér!

Öten vagyunk testvérek, és kiskorunkban a legkülönbözőbb módokon és helyeken hánytuk nyakon a szüleinket az autóban. Mígnem egyszer egyik húgom...

Close