«

»

Liebster Award

Megy körbe egy vándordíj, Liebster Awardnak hívják. Lényege, hogy bloggerek bemutatják a saját kedvenceiket az Olvasóközönségüknek.

Megkaptam a Repka Ágnestől (Dolgozó Mami), Horváth Ágnestől (Alvástréning blog), Sárosdi Virágtól (Gyereketető), és Bánkuti Zsuzsannától (Anyai szív blog).

A szabályok képlékenynek tűnnek, vannak kérdések, amikre válaszolnom kellene, ezekből válogatok.

Mit jelent számodra az alvás?

Számomra az alvás alapvető, a megújulás része. Soha, soha de soha nem maradtam fenn éjszaka, hogy tanuljak, vagy hogy takarítsak. (Élettan szigorlat előtti időszakban fél egy volt a rekord, egyetlen alkalommal). Úgy gondolom, hogy kialvatlanul a napok annyira kevéssé hatékonyak, hogy hiábavalóvá válik a fennmaradás.

Amikor nagyon elfáradtál, hogy pihensz?

Ha nagyon fáradt vagyok (az igazi kimerültségre gondolok), anyu elviszi a gyerekeimet, és bolyongok a lakásban és képeket nézegetek róluk. Na jó, ez félig vicc. De szerencsére anyu, mivel ötünket nevelt fel, pontosan tudja, hogy min megyek keresztül. Ha ráérek, olvasni szoktam, ez teljesen kikapcsol.

Most olyan az életed, amilyennek gyerekkorodban képzelted?

Nem tudom, milyennek képzeltem az életemet gyerekkoromban, egyáltalán elképzeltem-e, de most az a szakmám, amit szerettem volna, van három gyerekem, van két nagy nyulunk és öt kisnyuszink, két kakasunk, egy gatyás tyúk kiscsibékkel, amik nálunk keltek, három csirkénk, amit naposból neveltünk, egy kecskénk, egy kacsánk és egy macska. Egy barátnőm szerint a Mikulás a kertünkben sakkozik Walt Disneyvel egy hatalmas szivárvány alatt.

A blogodban a témákat terv szerint írod, vagy az élet hozza?

Általában olyasmit írok, ami épp foglalkoztat. Ügyeleti eset vagy egy éppen olvasott könyv, vagy olvasói kérdés alapján születnek a bejegyzések

Mennyire vagy haragtartó?

Nem tartom meg a haragomat, mert a harag azt pusztítja, aki dédelgeti. De nagyon fel tudom húzni magam, olyankor igazi nő módjára felhívom a férjemet, az anyukámat és valamelyik barátnőmet, és kieresztem a gőzt. A bizalmamat viszont könnyű elveszíteni, sőt ahogy öregszem, azt hiszem inkább megszerezni nehéz.

Vicces sztori:

Pár hete történt, de most ez a kedvenc: Megkérdeztem a beteget az ügyeletben

– Milyen gyógyszereket szed?
– Ötféle gyógyszert szedek: Memoril, Cavinton,…. a többit elfelejtettem.

Kedvenceim

Nem olvasok napi szinten blogokat, de tudom kik azok, akiknek a szakértelmében megbízhatok, és ha valamire kíváncsi vagyok, náluk keresek.

Ködpiszkáló Blog – minden, ami kamu, hoax és gyógynövény

Alimento – diéták, táplálkozástudomány

Gyereketető – ha a gyerekeimet valami nagyon hasznossal szeretném szórakoztatni.

Tyúkudvar – legújabb felfedezettem, mivel fel kell zárkóznom. Semmi tapasztalatom a baromfitartásban, ahhoz képest elég sokan vannak.

Szerző: Ipolyi-Topál Gitta

Szia! Gitta vagyok, a HáziorvosBlog szülőanyja, orvos, önjelölt egészségkultúra-fejlesztő. Ez a blog azért jött létre, hogy közérthetően adjon át az egészségeddel kapcsolatos információkat. Kövesd Facebookon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Read previous post:
Táplálékkiegészítés vagy gyógyhatás?

Bár a vitaminokat csak az 1900-as években izolálták, a táplálkozás kiegészítése már rég óta foglalkoztatja az emberiséget. Rájöttek, hogy bizonyos...

Close